Share |

Ce a declarat liberalul Raul Florescu la scurt timp după ce partidul său a încercat să-l execute!

Liberalul Raul Florescu, propus de partidul său pentru înlocuirea in ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), spune că a aflat despre planurile conducerii PNL Buzău în privința sa abia când a sosit mailul cu ordinea de zi supliemntară pentru ședința ordinară a plenului CJ din această lună.

Consilierul judeţean Raul Florescu nu este pentru prima oară pus în situația respectivă. În luna noiembrie a anului trecut, el s-a aflat într-o situație similară, dar la partidul din care face parte, acolo unde a fost exclus din Biroul Premanent Judeţean. La vremea respectivă,  i s-a imputat că nu a participat la ultimele trei şedinţe ale B.P.J. al P.N.L. Buzău, iar statutul prevede că dacă absenţele au fost nemotivate, membrul respectiv este exclus.

Joi, propunerea PNL urma să fie supusă aprobării plenului, dar Raul Florescu a luat cuvântul spunând că a contestat decizia PNL Buzău și că ar trebui amânat proiectul de hotărâre, până se va lua o decizie în acest sens. Consilierii județeni PSD au votat în favoarea lui Raul Florescu, care a trecut, practic, pe lângă excluderea din ATOP. La câteva ore, Raul Florescu a făcut o declarație, prin care lasă să se înțeleagă că șefii PNL Buzău nu au ce să-i reproșeze ca și reprezentant al partidului în Consiliul Județean și a cerut o analiză a activității aleșilor, pentru a-i ajuta pe cetățeni să aibă opțiuni electorale justificate. . „În legătura cu articolul apărut în presă, aș dori să fac câteva precizări, necesare pentru a lămuri puțin lucrurile: în primul rând, eu am aflat despre decizia colegilor de a ma înlocui din ATOP abia când mi-a sosit mailul cu ordinea de zi suplimentară. Trecând peste câteva amănunte ce țin de ordine internă de partid și pe care nu le dezvolt, am formulat o contestație, pe care am depus-o și care a dus la solicitarea mea de amânare a proiectului respectiv. A urmat răspunsul președintelui la solicitarea mea și, ulterior, votul, care trebuie să spunem că a întrunit participanți din tot eșicherul politic prezent în Consiliul Județean. Au fost inclusiv trei voturi PNL . Activitatea mea de consilier județean cred că vă este cunoscută în primul rând dumneavoastră, presa, care sunteți prezenți cu fiecare ocazie, dar și cetățenilor interesați de politică și administrație. Cred că acest lucru a stat la baza acestui vot, faptul că, deși de multe ori incomod sau opozant,  mi-am făcut datoria corect și am adus la loc public, spre dezbatere sau aprobare, o multitudine de situații sau probleme de rezolvat. Nu cred că orintarea politica a stat la baza acestui vot. M-aș bucura ca presa sau organizațiile civile să facă o analiza a activității consilierilor județeni și nu numai și să facă publică această analiză, pentru ca cetățenii sa poată avea o opțiune corectă în momentele electorale”a declarat  consilierul județean Raul Florescu

No votes yet