Share |

Ce s-a discutat la ședința deîndată cu primarii PSD Buzău, de vineri

Primarii social-democrați au fost convocați, vineri după-amiază, de către conducerea organizației județene,într-o ședință deîndată, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.
Alături de șeful partidului, Marcel Ciolacu, s-au aflat președintele executiv al PSD, Petre Emanoil Neagu, șeful organizației municipale a PSD, Constantin Toma și secretarul general al partidului, Romeo Lungu.
Discuțiile s-au purtat în principal pe tema organizării alegerilor anticipate, despre care președintele Ciolacu a spus că sunt inevitabile deoarece PNL și președintele României, Klaus Iohannis, fac mari presiuni pentru a se ajunge la organizarea lor. Șeful social-democraților atât la nivel județean cât și la nivel național a mai spus că alegerile anticipate ar putea avea și un avantaj dacă se vor așeza la cei doi poli, putere și opoziție, doar două partide din România și anume PSD și PNL.
Primarilor li s-a cerut părerea cu privire la organizarea alegerilor anticipate, care, cel mai probabil, vor avea loc odată cu cele locale și părerea unanimă a fost aceea că ar trebui constituite la nivelul fiecărei localități comisii separate, cu urne separate și, acolo unde se poate, cu spații separate în aceleași incinte.
Mulți dintre cei prezenți se așteptau ca ședința de vineri să aducă în prim plan și plecarea la PRO România a fostului prefect Carmen Ichim, dar, în final, sentimentul celor mai mulți a fost acela că s-a dorit printre altele și o contabilizare a primarilor după plecarea respectivă. Și asta deoarece sunt voci care susțin cu tărie că, deși Carmen Ichim a afirmat în spațiul public că țintește Primăria municipiului Buzău, obiectivul său ar fi totuși Consiliul Județean.
Singurul care a luat cuvântul legat de acest subiect a fost primarul Constantin Toma, care s-a ferit să facă un comentariu critic, spunând despre Carmen Ichim doar că ar fi trebuit să rămână în partidul care i-a fost alături, dar chiar și așa îi dorește să îi fie bine în noua formațiune politică pe care a ales să o reprezinte.
Deși informația inițială, transmisă pe căi neoficiale redacției noastre, a fost aceea că unul dintre punctele pe ordinea de zi a ședinței ar urma să fie legat de o posibilă alianță cu PRO România, președintele Marcel Ciolacu a fost foarte clar în această privință spunând că, deocamdată, nici nu se pune problema unei asemenea alianțe.
Ședința s-a încheiat într-un ton optimist și de o parte și de cealaltă, după aproape două de discuții.

No votes yet