Share |

Cezar Preda, declarație în exclusivitate despre reînființarea Partidului Democrat: „Cred că oamenii responsabili...”

 Pe piața politică românească se vehiculează din ce în ce mai des ideea reinventării dreptei de către foşti şi actuali parlamentari, dar şi lideri judeţeni. Lideri de notorietate ai Partidului Democrat, precum Emil Boc şi Vasile Blaga sunt indicați ca fiind cei care se implică în prezent pentru o revenire în forţă a Partidului Democrat.

 

Refacerea partidului portocaliu nu este deloc simplă, deoarece democrații vor trebui, printre altele,  să-și recupereze și „zestrea” cu care au venit în PNL cu o ocazia fuziunii. În ceea ce îi privește pe foștii membri, aici nu va fi nicio problemă deoarece, odată ajunși în PNL, peste tot în țară, în timp, ei au fost trași pe linie moartă.

În plan local așteptările vechilor democrați sunt îndreptate către incontestabilul lider informal, deputatul Cezar Preda. De altfel, la sfârșitul anului trecut, Cezar Preda a anunțat în cadrul unei conferințe de presă organizate la Dâmbovița că va înfiinţa un grup creştin-democrat în cadrul PNL, ca urmare a neînţelegerilor dintre conducătorii partidului. "Dacă voiam să fim liberali, atunci ne duceam la ALDE, mă refer la ALDE european, nu la surogatul acesta de aici, care sunt mai răi decât PSD. Sau ne păcălim unii pe alţii, sau mai facem câte ceva în fiecare zi să mai dispară câte unul de-ai noştri. Acesta e cadoul pe care mi-l voi face!”, declara Cezar Preda la momentul respectiv.

Contactat telefonic, Cezar Preda a făcut o declarație care spulberă toate speranțele celor care sunt democrați în cuget și în simțiri: „Nu sunt implicat! Îmi voi face datoria de parlamentar PNL până la sfârșitul mandatului. Nu voi mai candida! E timpul unei noi generații de politicieni! Eu am înțeles bine acest lucru, alții nu! Cred că oamenii responsabili, care în viață au făcut și altceva decât politică, știu când să se oprească! Ridicolul, penibilul, sunt în preajma celor care continuă fără a avea un obiectiv general, util! Politica pe care eu am făcut-o, bună sau mai puțin bună, am făcut-o din pasiune, cu abnegație. O fac și acum în diplomația parlamentară, în Consiliul Europei, unde este și recunoscută competența și valoarea politica! Pentru mine e suficient acest lucru. Îmi doresc că cei care conduc acum PNL să promoveze o politica modernă, deschisă către cetățeni, către interesul public și nu orientată către canibalizarea internă, cauzată de rivalități sau incompetență. Când fixezi ca acțiune politică, atacul cu bâta asupra adversarilor politici, când fixezi că nu educația și sănătatea sunt priorități pentru PNL, direcția e greșită! Ce știu eu? Cine sunt eu? Un om care muncind a mai și greșit dar a fost întodeauna sincer!”, a declarat deputatul Cezar Preda în exclusivitate pentru „Gazeta buzoiană”.

Deducem de aici că, dincolo de hotărârea domniei sale de  pune punct activității politice, perspectiva de a reînființa Partidul Democrat cu aceiași oameni nu este privită cu ochi buni de deputatul Cezar Preda.

Cu toate acestea, pentru acest proiect există studii sociologice, care arată că o astfel de iniţiativă ar pleca de la o cotă de popularitate şi încredere de peste 10-12%.

No votes yet