Share |

Cornel Pitiș, conferință de presă în Crâng, pe acompaniament de drujbe! Tăcerea sa de până acum a fost complice

Directorul Direcției Silvice Buzău, Cornel Pitiș, a participat, joi, la o conferință de presă organizată în Parcul Crâng, alături de primarul orașului, Constantin Toma, pentru a lămuri situația tăierilor care se efectuează acum în Parcul crâng. Pitiș a recunoscut că tăierile le efectuează instituția pe care o conduce, că sunt justificate de răspândirea unei ciuperci care atacă ulmii, că tăierile din Crâng reprezintă un procent de 2 la sută din totalul tăierilor la nivel de județ și că, la momentul actual, Parcul Crâng aparține Direcției Silvice Buzău și nu Primăriei municipiului Buzău.

Primarul Constantin Toma a explicat la rândul său că este pentru a doua oară victima unei campanii mincinoase derulate împotriva sa de deputatul ALDE Adrian Mocanu, care nici măcar nu știe ce a votat în Parlament, pentru că Legea 220/2018, lămurește clar situația Parcului Crâng în momentuld e față.

În schimb, Pitiș nu a explicat de ce a tăcut o săptămână înainte de a recunoaște că Toma și Primăria nu au nicio legătură cu tăierile respective, timp în care deputatul Adrian Mocanu l-a tocat pur și simplu pe primar finanțând o campanie mincinoasă de denigrare a acestuia. Și tot în acest timp, Pitiș a lăsat Crângul să se transforme în iarmaroc de lemne.

Gurile rele spun că tăcerea lui Pitiș nu a fost întâmplătoare, ci, din contră a fost una complice, ca urmare a faptului că și-a pierdut calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Companiei de Apă.

De asemenea, sunt voci care susțin cu tărie că Pitiș, despre care se presupune că ar fi un apropiat al familiei Mocanu, a refuzat să lămurească problema tăierilor din Crâng cu scopul clar de  a compromite imaginea PSD-ului, al cărui membru este primarul Constantin Toma, dar și el, deoarece conducerea partidului nu i-a susținut pretenția de a candida pentru o funcție de deputat la ultimele alegeri parlamentare, cerându-i în schimb să renunțe la șefia Direcției Silvice, precum și la funcția de consilier județean.

Nu mai este un secret pentru nimeni că organizația județeană PSD Buzău trăiește vremuri noi de când alți oameni îi conduce destinul. La aceste vremuri noi sunt mulți membri vechi care nu își mai găsesc locul în partid. Unii dintre ei se rezumă la a trăi cu nostalgia trecutelor vremuri politice sperând ca ele sa se întoarcă, alții vor musai să demonstreze că fără ei nu se poate. Unul dintre aceștia din urmă este, după cum s-a dovedit și Cornel Pitiș.

 

No votes yet