Share |

Cum face Cezar Preda în mod gratuit pe avocatul diavolului?

Aşa cum anticipam, discursul regelui Mihai în Parlament, dupa 65 ani, a avut ecou în presa internaţională. Marele absent, preşedintele Traian Băsescu, a fost aspru criticat de BBC, întrucât a boicotat  acest moment istoric.:

"Vorbind cu ocazia implinirii a 90 de ani, regele Mihai I le-a cerut politicienilor sa intareasca democratia in Romania si sa restaureze demnitatea tarii.
El a primit ovatii in picioare de la multi parlamentari. Totusi, unii dintre ministrii din guvern si presedintele Traian Basescu au refuzat sa participe la eveniment", scrie BBC News.
  Dar iată că se găsesc şi cei care sa-i ţină partea preşedintelui, chiar dacă nu se mai află în graţiile acestuia.
   Acum nu mai puţin de 2 zile, la B1 Tv Cezar Preda nu înţelegea de ce opinia publică şi presa judecă atât de aspru lipsa preşedintelui Băsescu de la discursul regelui, care are un motiv bine întemeiat pentru care lipseşte, şi anume întâlnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
   Ieri însă, când a avut loc discursul regelui, Cezar Preda a abundat în metafore când a descris acest moment istoric:  ”A fost un moment unic, un arc peste timp. Parlamentul a arătat că poate să trateze cu respect un suveran şi ceea ce a însemnat el pentru istoria acestei ţări”, a declarat deputatul PDL.
   Păi dacă a fost aşa unic acest moment, de ce era aşa justificată lipsa preşedintelui? De ce îi găsim explicaţii la televizor? Dl Cezar Preda se află într-o contradicţie puternică, generată cel mai probabil de ieşirea din graţiile preşedintelui.
  Dar cum onestitatea şi discursurile politicienilor sunt două noţiuni care se exclud reciproc, poate că nu e aşa grav să fii avocatul diavolului în zilele noastre.

Your rating: Nimic Average: 5 (8 votes)