Share |

Cum se vede de la Buzău demisia lui Mihai Tudose din PSD! Îl va urma Marcel Ciolacu?

Cel mai important eveniment politic al zilei, demisia din PSD a fostului premier al României, Mihai Tudose, nu a fost trecut cu vederea la Buzău. În ultimele ore, evenimentul respectiv este extrem de dezbătut în mediul politic local și este normal sa fie așa având în vedere ca șeful organizației județene a partidului de guvernământ, deputatul Marcel Ciolacu, a participat la conducerea Guvernului "Tudose" în calitate de vicepremier.

Dealtfel, chiar domnia sa declara la momentul demisiei din funcția respectivă ca unul dintre motivele pentru care a luat o astfel de hotarare este și acela ca îl leagă o veche prietenie de Mihai Tudose. Este explicabil așadar de ce bursa zvonurilor s-a pus în funcțiune la Buzău la scurt timp după demisia lui Mihai Tudose din PSD.

În contextul unei relații tensionate cu Liviu Dragnea, sunt foarte multe voci susțin că acesta ar putea să îl impiedice pe Marcel Ciolacu să-și impună candidatul la Primărie și anume pe actualul primar Constantin Toma, la rândul său contestatar al șefului PSD la un moment dat. Și cum între Marcel Ciolacu și Constantin Toma există o relație foarte strânsă, pe care doar un nepriceput într- ale politicii o poate contesta sau un rău intenționat,  în opinia multor cetățeni care urmăresc atent scena politica locală s-a conturat ipoteza potrivit căreia cei doi, un tandem de valoros de altfel în contextul unui scenariu electoral, ar putea sa treacă în partidul lui Victor Ponta, nou înființatul PRO România, antrenând alături de ei un număr important din rândul membrilor PSD Buzău. Pro România este partidul unde a ales să meargă și Mihai Tudose.

Aceleași voci mai susțin că, în varianta prezentată mai sus, PSD Buzău ar avea deja un candidat la Primărie, în persoana actualului viceprimar al municipiului Buzău, Ionuț Apostu. De altfel, în opinia unora care pretind ca se pricep la politică, activitatea în mediul online a viceprimarului Apostu seamănă cumva cu o pregătire pentru o candidatură atât de importantă, cele mai importante proiecte ale Buzăului de până acum, marca Toma, beneficiind de o primă prezentare pe pagina sa de Facebook.

Toate acestea sunt doar considerații pur teoretice cu privire la efectele demisiei lui Mihai Tudose în plan politic local, viitorul mai mult sau mai puțin apropiat urmând să le concretizeze sau nu.

 

Florina Arghir Popescu

Your rating: Nimic Average: 3.7 (6 votes)