Share |

Deputatul liberal George Scutaru i-a cerut lămuriri ministrului Igaş cu privire la amânarea încadrării în funcţie a absolvenţilor Academiei de Poliţie

Liderul PNL Buzău, George Scutaru, ridică astfel o problemă importantă, aceea a tinerilor absolvenţi ai Academiei de Poliţie, chestiune lasată însă de izbeliste în ultimele 4 luni de  Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș.

     Acesta din urmă a fost audiat marţi la Comisia de Apărare din Camera Deputaților, ocazie cu care deputatul liberal George Scutaru  i-a solicitat demnitarului câteva lămuriri cu privire la disponibilizările din unitățile subordonate M.A.I., modul în care va funcționa Poliția rurală dar și situaţia tinerilor absolvenţi ai Academiei de Poliţie, pe care nu i-a  încadrat în funcţie  în această vară, aşa cum ar fi fost normal. În ceea ce priveşte situaţia acestora, liberalul George Scutaru a declarat că ministrul Igaş a dat asigurări că de la 1 ianuarie 2012 vor putea fi angajaţi aproximativ 560 de ofiţeri din promoţia 2011, urmând ca până în toamna anului 2012 să fie încadraţi alţi 2.200 de subofiţeri, absolvenţi ai instuţiilor de învăţământ ale M.A.I.

    Igaş ar fi spus, de asemenea, că posturile destinate tinerilor absolvenţi ar urma să fie obţinute prin redistribuirea unui număr de 7.000 de posturi către viitoarele poliţii municipale.

  “Este inadmisibil ca tinerii absolvenţi să nu-şi poată face o previziune cu privire la o carieră în MAI. Sunt aproape 3.000 de oameni care au terminat în acest an care nu-şi pot lua nici măcar ajutor de şomaj şi sunt într-o situaţie materială precară. Sunt oameni puşi să spere că MAI îi va angaja şi că, astfel, îşi vor putea face meseria şi să trăiască. Poate că pe viitor ar trebui să se legifereze mult mai bine numărul de posturi care să fie scoase la concurs în instituţiile de învăţământ ale MAI”, a comentat vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, George Scutaru.

Deputatul George Scutaru aduce astfel în atenţie un subiect care preocupă noul val de ofiţeri tineri, la început de carieră, dar care au fost lăsaţi în aşteptare  în contextul crizei prin care trece Poliţia Română.

Your rating: Nimic Average: 4.9 (21 votes)

Comentarii

Ar cam trebui sa fie ministru al M.A.I....

respect

Tot respectul pentru interesul de care a dat dovada domnul deputat! Multumim!

...tot ce pot sa spun e ca dl. deputat a castigat votul meu si al familiei mele...