Share |

Marcel Ciolacu și-a onorat promisiunea făcută buzoienilor

Buzoianul Marcel Ciolacu, nou lider al PSD și președinte al Camerei Deputaților, a inițiat un proiect legislativ prin care cei care au construit fără autorizaţii în zone unde nu există Planuri Urbanistice Zonale, dar cu respectarea regulamentelor locale de urbanism, pot primi un termen de 4 ani în care să solicite acest document de la primării.

Mai mulţi senatori şi deputaţi PSD, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, au iniţiat un proiect legislativ care permite primăriilor ca, pe baza regulamentului local de urbanism, să emită autorizaţii de construire fără documentanţii de urbanism pentru construcţia de locuinţe acolo unde nu au aprobat un PUZ.

În expunerea de motive, iniţiatorii menţionează că vor să ofere o facilitate doar sectorului de construcţii rezidenţiale, modificările pe care vor să le aducă Legii autorizării lucrărilor de construcţii şi legii privind amenajarea teritoriului şi urbanismului se extind şi asupra restului sectoarelor de construcţii.

Și în municipiul Buzău există astfel de cazuri, cele mai multe dintre ele pe Tarlaua 33, delimitată de Aleea Sporturilor și strada Primăverii, acolo unde proprietarii de terenuri, în lispa PUZ-ului, nu au putut obține autorizații de construire din partea Primăriei pentru construcțiile ridicate. Ei au adus problema respectivă în atenția președintelui PSD Marcel Ciolacu din partea căruia au primit asigurări că se va implica în rezolvarea problemei lor.

No votes yet