Share |

Marcel Ciolacu reales președinte al social deocraților buzoieni. Paul Stănescu, invitat de onoare. (FOTO)

Marcel Ciolacu a fost reales președinte al organizației județene a PSD Buzău, joi, în cadrul Conferinței Extraordinare a partidului, la care a participat în calitate de invitat de onoare și Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD la nivel central.
În cadrul discursului pe care l-a susținut în fața social democraților buzoieni, Ciolacu a declarat că se va opri după acest mandat de lider al organizației județene a PSD, reamintind de promisiunea făcută în urmă cu patru ani:
"Acum patru ani tot acestă listă ați ales-o. Vă mulțumesc si pentru votul de astăzi și pentru că mi-ați fost alături! Acum patru ani am facut doua promisiuni foarte clare. Și eu și Tomiță (n.r. Constantin Toma, primar al Buzăului) și Petre (n.r. Petre Emanoil Neagu, președinte al CJ Buzău_) ne angajam la nu mai mult de 2 mandate. Așa e normal și așa trebuie să lăsăm să respire si să înceapă o democratie. Mă țin în continuare de această promisiune, nu e deșartă, nu a fost făcută la repezeală"
Marcel Ciolacu a mai declarat că are nevoie de timp pentru a chibzui cu privire la candidatura sa la funcția de lider al partidului național și că, indiferente de decizia pe care o va lua, cert este faptul că va face parte din echipa de conducere a partidului.
”Veți fi primii pe care o să-i anunț, vă spun acum sută la sută că vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-ați ajutat prin faptul că ați avut încredere în mine și vreau să fac parte din echipa centrală a partidului. Toata echipa interimara avem o viziune clară de modernizare, restructurare și nu în ultimul rînd de a reforma acest partid. E chiar exact momentul care ne trebuie. Nu avem asa de mult timp, altii au traversat deșertul în 40 de ani, noi nu avem acest timp. Trebuie să traversăm deșertul mult mai repede. Avem o presiune exatrardinaraă, avem alegerile, acest partid are capacitate de a răspunde la orice provocare, trebuie să mergem la congresul PSD cu modificări statutare care să fie baza restructurării acestui partid”, a mai explicat liderul PSD.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat, joi, că PSD era "un tren pe o linie moartă într-o gară abandonată", dar Marcel Ciolacu a reuşit să pună partidul pe şine: "Am găsit un partid din punct de vedere organiatoric şi financiar la pământ. Marcel a reuşit într-o perioadă scurtă să pună partidul pe şine. PSD era ca un tren pe o linie moartă într-o gară abandonată. El a reuşit să pună partidul pe şine. Nu se mişcă foarte repede, dar are capacitate cu toată echipa să prindem şi viteză. Nu e o perioadă prea fericită, e o perioadă grea, nu sunt o fire optimistă, dar sunt optimist că putem câştiga şi localele şi prezidenţialele. Trebuie să fim uniţi, să avem încredere în noi şi între noi şi să fim solidari şi astfel vom câştiga" a spus Stănescu.

La Conferința Extraordinară a PSD Buzău au participat circa 450 de social democrați și au avut pe ordinea de zi alegerea președintelui organizației județene dar și a întregii echipe de conducere. Scrutinul nu a adus nicio surpriză. Marcel Ciolacu a fost singurul candidat la funcșia de președinte al PSD Buzău. De asemenea, au fost reconfirmate celelalte mandate de conducere ale organizaţiei județene PSD Buzău si au fost votați delegații la Congresul PSD, care va avea loc luna viitoare.

 

FOTO: V.Ș. Orjan

No votes yet