Share |

Membri importanți de partid excluși din PSD, la Conferința Extraordinară de ieri, de la Buzău

Social democrații buzoieni s-au întâlnit joi după-amiază în Conferința Județeană Extraordinară pentru a desemna delegația care v-a reprezenta organizația județeană a partidului la Congresul Extraordinar din 29 iunie. Delegația buzoiană va număra 140 de social democrați.

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat că nu va candida pentru nicio funcţie în partid și că reprezentanții Buzăului la Congresul extraordinar de săptămâna viitoare vor avea mână liberă să voteze cu cine vor: „Avem 140 de delegaţi şi vom vedea care sunt candidaturile şi ce vom decide. Eu nu voi candida la nicio funcţie şi voi susţine Buzăul şi buzoienii. Nu s-au discutat alte probleme, am făcut o analiză internă după alegeri. Eu am recunoscut că avem greşelile noastre, am înţeles şi sper ca împreună cu ceilalţi membri să adoptăm o nouă abordare, ţinând cont de cele întâmplate”, a subliniat președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Acesta din urmă nu s-a ferit să afirme că analizând rezultatele alegerilor atât pe plan local, cât şi pe plan naţional, că PSD a făcut și unele greșeli care  care au fost sancționate de electorat, ca dovadă că și Buzău, județ fruntaș ca scor în favoarea PSD au existat localități unde votul s-a înscris în tendințele naționale. Este și cazul municipiului Buzău, unde PSD a pierdut clar. ”La Buzău am avut o abordare greșită, faptul că având atâtea administrații și fiind cu toții foarte implicați, în primul și primul rând în administrație și pe dezvoltarea județului, a municipiilor, a unităților administrativ teritoriale, am neglijat puțin și partidul și contactul cu oamenii. Trebuia explicate mult mai multe lucruri, la un moment dat s-a intrat și într-o timorare evidentă, la câte atacuri au fost asupra PSD. Acum avem o radiografie exactă a judeţului şi eu cred că mai rău nu se poate. Am ajuns la fundul răului. Am acumulat atâta răutate asupra noastră în doi ani şi jumătate. Noi am plătit electoral, Dragnea a plătit pentru că e la puşcărie. Ce s-a întâmplat a fost un duş rece care a fost poate folositor PSD. Poate era nevoie de aşa ceva”, a mai spus președintele Camerie Deputaților, Marcel Ciolacu.

Tot în ședința de ieri, la cererea primarului de la Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, au fost excluși din partid viceprimarul de Râmnic, Ștefan Torcărescu și fostul primar al aceluiași oraș, Viorel Holban. Primului i s-a imputat neimplicarea în acțiunile electorale ale partidului, celui de-al doilea o activitatea de discreditare a PSD.

No votes yet