Share |

Președintele Emanoil Neagu a aniversat la Soroca cei 100 de ani de la Unirea României cu Basarabia

Președintele Consiliului Județean Buzău, Emanoil Neagu, alături de aleșii județeni, a participat la marți la o ședință comună a instituției pe care o reprezintă cu Consiliul Raional Soroca, pentru a sărbători astfel Centenarul Unirii.

Mesajul președintelui CJ Buzău pentru buzoieni , transmis prin intermediul paginii sale de Facebook, este un îndemn la unitate și la perpetuarea valorilor spirituale românești:

„Dragi buzoieni,

Aniversăm astăzi( n.r. 27 martie) 100 de ani de când "copilul cel mai mic, dar poate cel mai voinic al României Mame" - Basarabia s-a unit cu România!

Am sărbătorit acest eveniment printr-o ședință comuna a Consiliului Județean Buzău și a Consiliului Raional Soroca, ce a avut loc în Raionul Soroca și unde ne-am arătat întreaga susținere pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova și aderarea la Uniunea Europeană, dar și pentru perpetuarea valorilor spirituale românești.

Anul acesta, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri, trebuie să ne amintim și de oamenii care au făcut posibilă înfaptuirea României Mari. Premierul român Alexandru Marghiloman este cel care a fost prezent la Chișinău, unde a fost adoptată Declarația de Unire de Sfatul Țării, un gest politic care l-a așezat în rândul Generației Marii Uniri, la care trebuie să ne întoarcem măcar în momentele aniversare, să știm ce le datorăm și ce putem învăța de la ei”

No votes yet