Share |

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Mi-au scurtat zilele și mi-au albit părul”. Vezi aici la cine s-a referit!

Conferința extraordinară a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Buzău, de sâmbătă, a fost, printre altele și un exercițiu de salvare a aparențelor, care s-a desfășurat aproape de perfect sau, ca să îl cităm pe primarul Constantin Toma: "gândim la fel, simțim la fel, iubim la fel, până la urmă ne vom lua". Cam așa au stat lucrurile în fața presei, un consens aproape desăvârșit în afirmații și idei. Dincolo de ochii presei, adică după ce presa a fost invitată să părăsească Sala Mare a Consiliului Județean, în care s-au desfășurat lucrările, președintele partidului, Marcel Ciolacu a punctat câteva aspecte și le-a tratat ca pe niște vulnerabilități ale organizației pe care o conduce. El le-a atras atenția celor 291 de social democrați prezenți la Conferința extraordinară că disputele din interiorul partidului ajung foarte des în atenția presei și i-a rugat să lase neînțelegerile să fie gestionate în partid, departe de ochii mass mediei.

Nu au lipsit nici împunsăturile „prietenești” dintre primarul Buzăului, Constantin Toma și președinte Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Toma nu s-a ferit să afirme că are dușmani în partidul din care face parte și că acest fapt s-a lăsat cu tot felul de reclamații care i s-au făcut la ANI și la DNA. Primarul Buzăului a mai afirmat că vine de la Viena, de la o întîlnire cu primari din toată lumea, unde a avut ocazia să vadă că lucrurile stau altfel decât la noi și că felul în care stau lucrurile la ei este, probabil, una dintre condițiile unei administrații de succes.  „Trebuie să existe o viziune, viziunea are nevoie de acțiune și dacă lucrurile  astea le comunici cum trebuie sigur și oamenii vor fi alături de noi. Este un lucru foarte important, cred că am început să demonstrez la Buzău acest lucru. Vin după o conferință mondială la Viena, în care 400 de primari din toată lumea au dezbătut acest lucru, lucrurile se pot desfășura extraordinar de bine și aici, dar înainte să arătăm spre Guvern ca întotdeauna că nu fac ăia, trebuie să arătăm spre noi și sunt convins că lucrurile vor merge mult mai bine. Din acest punct de vedere eu am spus că este clar că avem o pierdere de imagine noi ca partid și trebuie să facem mult mai mult pentru acest lucru. Parcă facem parte uneori din scenariul altui partid. (...) Încerc să fac tot ce este bine pentru a schimba fața orașului, dar am tot felul de plângeri la ANI, la DNA... M-am bucurat să aflu de curând că s-a dat neînceperea urmăririi penale într-un dosar întocmit în urma unei plângeri. Eu nu am dușmani din afara partidului, eu am dușmani în interiorul partidului”, a afirmat Constantin Toma, care a mai subliniat și faptul că merge înainte beneficiind de sprijinul președintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Imediat după domnia sa, președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu, care este președintele executiv al Organizației Județene a PSD Buzău, a mers la pupitru și, înainte de a vorbi despre planurile sale pentru județ alături de echipa PSD, a afirmat scurt și la obiect: „Nu o să vorbesc despre plângeri penale, eu nu am dușmani în partid, am adversari politici în afara partidului!”

Primarul Râmnicului, Sorin Cârjan, care este unul dintre vicepreședinții PSD Buzău, a luat și el cuvântul și a admis că partidul nu are o imagine bună și că unii din colegii săi de partid contribuie din plin la compromiterea acestei imagini.

Ultimul care s-a dresat adunării în contextul care a vizat imaginea partidului a fost președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care a spus că a încercat tot timpul să fie un liant între Neagu și Toma, să le creeze un mediu prietenos de discuții, că amândoi au interese comune, de altfel, dar că singura chestiune care îi desparte este Compania de Apă: „Mi-au albit părul în cap și mi-au scurtat zilele, dar acum am reușit să îi împac. Am hotărât să fie un Consiliu de Administrație la CAB, unde Primăria Buzău să aibe doi reprezentanți, Consiliul Județean, doi reprezentanți, iar Primăria Râmnicu Sărat un singur reprezentant. În Consiliul de Administrație al Companiei de Apă deciziile se vor lua în unanimitate. Deciziile se vor lua ori toți cinci ori niciunul. Eu am o singură problemă, ca și cetățean al municipiului Buzău nu pot accepta ca și principiu ca, această conducere a Companiei de Apă să angajeze avocați, pe care pe urmă să-i folosească în litigiile pe care le are cu primarul municipiului, avocați pe care îi plătim noi toți, primarul municipiul fiind acționarul majoritar. E o chestie de principiu și sunt sigur că viitorul Consiliu de Administrație nu va mai accepta așa ceva. Lucrul  acesta m-a deranjat cel mai mult în toată această perioadă, în atitudinea Companiei de Apă”

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)