Share |

Primarul Constantin Toma a dat lovitura în fața nemților! Iată cum au recenzat aceștia evenimentul de vineri!

Ambasada Germaniei la București a comentat evenimentul de vineri, de la Buzău, când a avut loc resfințirea Domului din Cimitirul german, eveniment la care a participat și ambasadorul german la București, Cord Meier - Klodt, folosind cuvinte de apreciere față de municipalitatea buzoiană și primarul orașului, Constantin Toma. 

Pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Germaniei la București se arată cum ambasadorul Cord Meier - Klodt a transmis un mesaj de mulțumire primarului Constantin Toma și colaboratorilor săi și nu s-a sfiit să-și exprime surprinderea față de grija manifestată de autorități pentru monumentele dedicate  soldaților inamici. "Un gest deosebit de generos, pe care îl apreciem foarte mult!", se arată în postarea respectivă. Încă o dată, prin mesajul transmis pe Facebook, a fost subliniată concluzia oficialului german prezent vineri la Buzău și anume că "autorităţile locale buzoiene şi-au adus contribuţia la asumarea unui proiect european al păcii": "Vineri,16.11., domnul ambasador Cord Meier-Klodt a participat la Buzău la resfinţirea domului german din Cimitirul Eroilor. După ceremonialul militar şi religios, Cord Meier-Klodt a mulţumit domnului primar Toma şi colaboratorilor săi, în special pentru restaurarea remarcabilă a monumentelor germane din cimitir, „monumente dedicate soldaţilor inamici. Un gest deosebit de generos, pe care îl apreciem foarte mult!“ Ambasadorul a subliniat în discursul său faptul că, prin acest gest, autorităţile locale buzoiene şi-au adus contribuţia la asumarea unui proiect european al păcii, atrăgând astfel atenţia şi asupra „responsabilităţii noastre comune, de a trage învăţăminte din suferinţa în urma acestor războaie şi de a face totul pentru a împiedica repetarea unor asemenea evenimente în Europa."

La rândul său, primarul Constantin Toma a transmis tot pe Facebook că întâlnirea de vineri cu oficialul german a prilejuit așezarea bazelor unei colaborări pe viitor și că i-a dat acestuia ocazia de a-și exprima părerea pozitivă față de eforturile vizibile ale actualei administrații în sensul transformării Buzăului într-un oraș european:

"Ieri dimineață, 16 noiembrie 2018, am avut privilegiul să fim vizitați de Excelența Sa Cord Meier- Klodt, Ambasadorul Germaniei în România, cu ocazia zilei Eroilor Germani, ce se sărbătorește pe 18 noiembrie.

Ocazia a fost prilejuită de reinaugurarea Domului German din Cimitirul Eroilor din Buzău.

 

La invitația mea Domnul Ambasador a fost prezent la ora 10 la Primăria Buzău, unde aproximativ o oră am discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale Buzăului în plan economic, educațional, social și cultural. 
Excelența Sa și-a arătat disponibilitatea de a ne sprijini în toate problemele ridicate, remarcând eforturile noastre de a face din Buzău un oraș european de frunte.
După ceremonialele religioase și militare am prezentat Domnului Ambasador monumentele închinate eroilor germani și locul unde aceștia odihnesc. 
De asemenea am prezentat Excelenței Sale Galeria foto istorică, pe care a apreciat-o în mod deosebit. 
Prin îngrijirea mormintelor și monumentelor germane comunitatea buzoiana își arată respectul pentru poporul german și de ce nu atașamentul față de valorile umane și europene. 
Mulțumesc Domnule Ambasador pentru prezența dumneavoastră la noi acasă și pentru discuțiile extrem de agreabile pe care le-am purtat!
Trăiască Germania! 
Trăiască România!"

Primarul a amintit și de vizita ambasadorului Armeniei Sergey MINASYAN la Buzău, care a avut loc tot vineri și cu care a discutat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor dintre municipiul Buzău și orașe și firme din Armenia și și-a exprimat convingerea că "Buzăul trebuie să aibă cât mai multe relații internaționale pentru a putea ajunge un oraș de top."

No votes yet