Share |

Scrisoare deschisă către Ludovic Orban! Cine sunt "pirații politici" care vor să pună mâna pe PNL Buzău?

Rezultatul scrutinului din 26 mai încă mai naște sentimente puternice în rândul celor implicați în viața politică a județului Buzău. Nemulțumirea domnește chiar și acolo unde ar trebui să existe motive de bucurie, adică într-una dintre formațiunile politice care s-au impus la alegerile de acum 10 zile și anume la PNL Buzău. În urmă cu puțin timp, liberalul Alin Văleanu a postat pe pagina sa de Facebook o scrioase adresată președintelui PNL Buzău, Ludovic Orban, prin care își exprimă nemulțumirea legat de implicarea organizației județene a PNL pentru obținerea unui scor bun la Buzău și aduce însposibilitatea ca "pirații politici"  să pună mâna pe conducerea partidului. 

"Domnule Presedinte Ludovic Orban,

Am asteptat cu interes sedinta de luni a BPNL de analiza a rezultatelor alegerilor europarlamentare la nivel de organizatii judetene si municipale, crezand ca macar acum, in al 12lea ceas veti binevoi sa demiteti conducerea PNL Buzau impreuna cu gasca de pseudoliberali care s-a facut din nou de ras obtinand mult sub media partidului de la nivel national, cot la cot cu judete precum Giurgiu (a carui organizatie a fost dizolvata, practic inexistenta la alegeri). Sunt convins ca ati fi obtinut un rezultat mai mare si daca nu aveati organizatie. 
Ce sa mai vorbim de organizatia municipala, condusa de “salvatorul Bebe” care a dus organizatia pe locul 3, sub USR, partid fara organizatie activa, si care s-a bazat strict pe notorietatea partidului la nivel national. 
Daca va aduceti aminte de sedinta din toamna de la PNL Buzau, la care ati participat si dvs, s-au angajat in fata dvs ca vor bate PSD la Buzau, iar ei nu au fost in stare la municipiu sa bata nici USR, iar la Ramnicu Sarat nici Pro Romania.
In plus, circula zvonul prin targ ca vor sa-i aduca la PNL Buzau pe marii “pirati politici”, cei care au cotropit toate partidele din Buzau, PNL ramanand singurul pe lista. Este adevarat? 
Nu a fost suficient faptul ca acest personaj, inca presedinte PNL in functie a pierdut toate alegerile la care a participat cu PNL, obtinand de fiecare data sub scorul partidului. Pe langa asta, mai planeaza asupra sa si suspiciunea de fost colaborator al Securitatii comuniste, iar cand fac aceasta afirmatie citez din ziarele online.
Este rusinos pentru un partid liberal ai carui membri fondatori au fost asupriti de fosta Securitate sa fie condus la Buzau de un fost colaborator al Securitatii. Saracul Bratianu, se rascoleste in mormant!
Am ales sa va scriu aceasta scrisoare tocmai pentru faptul ca am fost implicat in alegerile anterioare in cateva organizatii locale cu oameni care acum sunt consilieri PNL si care sunt foarte dezamagiti de conducerea PNL Buzau.
Unde sunt reprezentantii liberalismului in conducerea PNL Buzau? Daca va uitati bine si analizati profilul liderilor locali si a consilierilor municipali si judeteni, formata in mare parte din pensionari MAPN, care vin sa-si umple timpul si sa-si mai rotunjeasca veniturile, vedem mai degraba oameni de stanga. 
Unde sunt reprezentantii oamenilor de afaceri, ai celor cu profesii liberale, ai antreprenorilor? 
S-au dus toti la USR? 
Ba mai mult, daca imi aduc bine aminte, acum cateva luni exista in conducerea organizatiei un personaj odios, care facea toate activitatile organizatie: el organiza alegerile, el accepta sau nu oameni la sedinta, el stabilea listele cu candidati, cu alegatori, cand de fapt el era un criminal, condamnat pentru omor.
Este tragic, dar adevarat.
Aveti posibilitatea ca macar acum sa schimbati ceva, cat nu va fi prea tarziu.

Cu stima, 

Alin Valeanu"

Alin Văleanu este fostul președinte al PSRO Buzău care, în 2016, a părăsit partidul respectiv alături de un număr important de membri, după ce, în locul său, după trei ani de muncă, Mircea Geoană l-a numit președinte pe deputatul Adrian Mocanu. Iată ce spunea Văleanu la momentul respectiv într-un comunicat transmis presei locale: "Este o decizie grea deoarece acesta a fost un proiect pornit de la zero în care am investit cu toții multă muncă, timp, am pus suflet, totul pentru a concepe un proiect autentic pentru buzoieni, pe care aceștia îl așteaptă de 26 de ani. Dar acest vis a fost spulberat de președintele partidului, Mircea Geoană care, cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale, a impus în cadrul Filialei PSRO Buzău, personaje cu care nu ne identificăm și care nu ne reprezintă. Unele dintre acestea, nume sonore pe scena traseismului politic buzoian, altele – persoane care au trădat încrederea buzoienilor, votând în Consiliul Local Buzau timp de 4 ani împotriva intereselor buzoienilor. Mircea Geoană a transformat astfel partidul într-un “tomberon politic” în care a adunat toți refuzații politicii buzoiene.

Am crezut într-un proiect in care se promova ideea ca 51% din oamenii de partid trebuie să fie oameni care nu au mai făcut politică, dar din păcate, vom ajunge în curând un partid cu „51% oameni cercetați pentru corupție”.

În zilele ce urmează, vom strânge rândurile, ne vom aduna cu toții și vom hotărî pe cine vom susține, astfel încât buzoienii să-și aleagă o echipă care să-i reprezinte”

 

 

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)