Share |

Senatorul Lucian Romașcanu, precizări cu privire la măsura luată de PSD în privința jurnaliștilor

Scutirea angajaţilor din presă de impozitul pe venit este o măsură este o „măsură de stânga sănătoasă” ca și alte măsuri de stânga luate de PSD, care au generat plusvaloare și efecte benefice pentru economie: scutirea de taxe pentru IT-iști și creșterea salariului minim în construcții.

„Nu poate fi vorba de mită faptul că scuteşti de taxe o categorie socială, ci o măsură de stânga sănătoasă, pe care cred că jurnaliştii truditori o apreciază. Am dat mii de euro la doctori şi nu ne-a votat nici unul, noi nu dăm salarii ca să fim votaţi, nu dăm scutiri de taxe ca să fim votaţi. (...) În strategia unui partid de stânga este şi sprijinul categoriilor defavorizate, iar jurnalismul este o categorie defavorizată, să munceşti în redacţie de dimineaţă până seara pe 10 milioane pe lună, pe 15 milioane, 10% contează, la 5.000 de euro pe lună, sigur, şi acolo sunt nişte bani, dar nu prea mai simţi nevoia”, a declarat senatorul Romaşcanu la Buzău, în cadrul conferinţei de presă organizată, vineri, de PSD Buzău..

Măsura respectivă este inițiativa PSD și, dacă se va transforma în lege, angajații din mass media cu contract de muncă vor beneficia de o creștere salarială de 10%.

No votes yet