Share |

Soluția Curții de Apel Ploiești în cazul consilierului municipal Daniel Lambru!

Consilierul municipal PSD, Daniel Lambru, a acționat în instanță Agenţia Naţională de Integritate, instituție care l-a declarat incompatibil, alesul având şi funcţie de conducere într-o instituţie subordonată Consiliului Local și anume la "Centrul de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost".  Lista aleșilor incompatibili a fost publicată de ANI la mijlocul lunii februarie a.c., iar Daniel Lambru a contestat decizia ANI.

Ieri, Curtea de Apel Ploiești a respins acțiunea consilierului municipal social-democrat ca neîntemeietată, cu posibilitatea ca acesta să facă recurs. 

  Agenţia Naţională de Integritate a publicat la începutul acestui an numele a 26 foşti şi actuali aleşi locali pe care i-a declarat a fi stare de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă.    

Pe lista respectivă s-a aflat  şi Daniel Lambru, consilier municipal din partea PSD Buzău, despre care ANI precizează că ”în perioadele 18 noiembrie 2013 – 14 august 2014 şi 16 august 2016 – 18 iulie 2017, a deţinut simultan funcţia de consilier local şi pe cea de şef centru/director în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Buzău, încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.
Lambru a declarat la vremea respectivă că ANI i-a făcut o nedreptate și s-a adresat instanței. 

 

No votes yet