Share |

Uniți de spiritul unionist, oameni politici din partide diferite au participat, astăzi, la lansarea candidaturii lui George Simion la alegerile europarlamentare

Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat, joi, la Buzău, candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai, din postura de independent.
La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, istorici, oameni de cultură dar și tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău și a debutat cu o conferință de presă organizată de la ora 09:30 la Hotel Pietroasa.
George Simion și-a deschis și un sediu de campanie în municipiul Buzău, care este situat pe strada Panduri. 
„Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.
Oameni politici de la PMP, PRM, PLUS, liberali, șefi de organizație sau consilieri locali din județ din județul Buzău, astăzi au fost uniți de spiritul unionist în jurul primarului Constantin Toma, amfitrionul întâlnirii și a candidatului independent George Simion. 
Acesta din urmă s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași.
În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale.
În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri.
Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

Aceeași suită l-a însoțit pe George Simion la Râmnicu Sărat, unde a avut loc un eveniment similar.

No votes yet