Share |

Vicepremierul Ciolacu:” Îi felicit pe colegii mei pentru munca pe care au depus-o pentru ca Buzăul să aibă cel mai bun proiect”

Județul Buzău a fost desemnat cîștigătorul proiectului pilot desfășurat de către Ministerul Educatței Naționale, prin care toate unitățile de învățămînt dintr-un județ să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generație.”Îi felicit pe colegii mei din județ pentru munca extraordinară pe care au depus-o pentru ca Buzăul să aibă cel mai bun proiect. A fost o competiție transparentă și onestă intre treisprezece judete care indeplineau conditiile impuse de Ministerul Educatiei și mă bucur că am reușit să ajungem în etapa finală, alături de Arad și Gorj, și să o cîștigăm”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, conform dcnews.ro.

După ce a surclasat celelalte șase județe rămase în competiție, județul Buzău va beneficia de o finanțare europeană de peste 25 de milioane de euro pentru ca toate unitățile de învățămînt să fie dotate cu echipamente IT de ultima generație. Este vorba despre tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum si imprimante 3D-ready destinate celor din învățămîntul profesional. Suplimentar, toate școlile vor beneficia de conectare wireless la internet. "Este un proiect curajos, orientat atît către copii, pentru a-i ajuta să își crească performanțele școlare cu ajutorul noilor tehnologii, cît și către profesori, care vor avea ocazia să își completeze metodele clasice de predare a materiilor cu module bazate pe educația digitală", a adaugat Marcel Ciolacu. Un alt beneficiu pe termen lung al proiectului va fi acela ca va oferi tinerilor din Buzău șanse mai mari pentru a-și găsi un loc de muncă după finalizarea studiilor.

"Trăim într-o lume în care accentul este pus pe tehnologie și pe modul în care este ea întrebuințată. De aceea, consider că este o șansă extraordinară pentru tinerii de aici, fie că învață în mediul rural sau la oraș, să se dezvolte conform acestor noi trenduri și să-i ajute să se integreze mai repede pe piața muncii", a mai afirmat Marcel Ciolacu, care a completat că îți dorește ca acest proiect pilot început la Buzău să fie un succes astfel încît să fie extins și în alte județe ale țării.

No votes yet