Share |

Vicepremierul Marcel Ciolacu va fi prezent la “Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la UE”

Guvernul  face pregătiri serioase pentrutestul major din 2019 de la Bruxelles,  când România va prelua conducerea pentru primul semestru a Consiliului Uniunii Europene, așa încât a luat parte miercuri la cea de-a treia reuniune a “Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la UE”. Anunțul a fost făcut chiar de deputatul PSD, Marcel Ciolacu pe pagina personală de Facebook: ,,Pregătirea președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 reprezintă una dintre prioritățile Guvernului și, de aceea, astăzi a fost convocată cea de-a treia reuniune a “Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la UE”. În cadrul întâlnirii am discutat despre stadiul procesului de pregătire și au fost luate decizii esențiale privind modul de desfășurare al evenimentelor informale ce trebuie organizate de țara noastră” .

 Statele membre care dețin preşedinția lucrează în grupuri de trei, cunoscute sub denumirea de „triouri” pentru stabilirea unei agende comune pentru un interval de 1 an și jumătate. Din acest trio, alături de țara noastră va mai fi Finlanda (semestrul iulie – decembrie 2019) și Croația (semestrul ianuarie – iulie 2020). România va prelua ștafeta de la Austria, cea care va asigura președinția Consiliului UE în al doilea semestru din 2018.

No votes yet