Share |

Zi istorică! Pensiile speciale au fost tăiate.

Proiectul a fost adoptat: 307 voturi pentru, doar un vot împotrivă. Legea se aplică tuturor pensionarilor speciali: judecători, procurori, parlamentari, diplomaţi, aviatori, poliţişti, militari şi foşti şefi ai statului. Spre exemplu, dacă o persoană are o pensie de 2.000 de lei pe baza contributivităţii şi încă 2.000 de lei ca pensie specială, va încasa pe viitor cei 2.000 de lei pe baza contributivităţii, iar ceilalţi 2.000 de lei (pensia specială) vor fi impozitaţi cu 10%. Practic, în loc de de 4.000 de lei, va avea o pensie totală de 3.800 de lei. În cazul în care o persoană are o pensie pe contributivitate de 7.000 de lei plus o pensie specială de 3.000 de lei, va fi impozitată cu 85% doar suma de 3.000 de lei. 
Potrivit legii, pensiile cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, în timp ce pensiile de peste 7.000 de lei vor fi taxate cu 85%. Impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari speciali, chiar şi pentru magistraţi, poliţişti, militari şi parlamentari.

"PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%!

Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public.

Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!", a transmis pe pagina sa de Facebook, anterior votului, liderul interimar al PSD și președinte al Camerei Deputaților,  Marcel Ciolacu.

No votes yet