Share |

"Unic din prima secundă", un marș care îi așteaptă și în acest an pe buzoieni

Marşul pentru Viaţă va avea loc anul acesta în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”. Arhiepiscopia Buzăului și a Vrancei anunță evenimentul respectiv și în parohiile buzoiene și vrâncene, eveniment care va avea loc în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.
Ediţia 2019 a Marşului pentru viaţă militează şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.
În municipiul Buzău, Marșul pentru viață va începe la ora 13:30, în Parcul Crâng, de unde participanții se vor deplasa pe următorul traseu: bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii și Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.
La Râmnicu Sărat, evenimentul este programat pentru ora 14:00, având ca punct de pornire Magazinul Victoria. De aici, toți cei prezenți vor merge în marș pe strada Tudor Vladimirescu, strada Nicolae Bălcescu, până la biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.
Evenimente asemănătoare au avut loc recent în alte părţi ale lumii.
Marşul pentru viaţă din Washington a adunat în 18 ianuarie sute de mii de susţinători pro viaţă, printre care s-au aflat şi reprezentanţi ai vieţii publice şi politice.
Cu câteva zile mai devreme, în 13 ianuarie, alte câteva mii de persoane au participat la Marşul pentru viaţă de la Chicago, potrivit Eyewitness News.
Aproape opt mii de persoane au manifestat şi în Paris împotriva avortului, informează France Info.
În Germania, Marşul pentru viaţă va fi organizat la Berlin în 21 septembrie.

No votes yet