Share |

Șase copii dintr-o grădiniță buzoiană confirmați cu virusul gripal care a ucis până acum 23 de oameni în toată țara!

Preșcolari din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8, din municipiul Buzău, au prezentat în ultimele zile simptomele specifice gripei, iar testele orientative au confirmat că este vorba gripă virusul A.

Inspectoratul Școlar Județean susține că ar fi vorba de doar 6 copii dar, cu toate acestea, luni au ajuns la grădiniță doar 3 copii din grupa de 27 de copii, unde s-au înregistrat cazurile.

Primele îmbolnăviri au apărut joia trecută, când opiii au fost prezentați medicilor de familie, care le-au prescris tratament. În cazul a şase dintre ei medicii au efectuat teste orientative, care au arătat că micuţii ar fi contractat virusul gripal de tip A. Epidemiologii din cadrul DSP Buzău spun că nu vor putea declara focar de gripă, dat fiind că nu sunt efectuate teste de laborator. Vor declara focar de infecţii respiratorii şi vor dispune o serie de măsuri de dezinfecţie.

”Fiecare părinte este responsabil pentru propriul copil. Îşi dă seama de acasă dacă are febră, e cu tuse, cu ceva. Sigur e periculos, dar ce să facem. Copilul e foarte înţelegător, se spală pe mânuţe, nu intră în casă până nu se sală”, spune o bunică.

Reprezentanţii DSP şi ai Inspectoratului Şcolar fac apel la părinţi să nu-şi mai trimită copiii bolnavi la grădiniţă sau la şcoală. Asistentele trebuie să efectueze un triaj epidemiologic riguros şi să nu mai permită celor bolnavi să intre în colectivitate. La nivelul întregii ţări, gripa a ucis 23 de oameni.

 

SURSA FOTO: Adevărul

No votes yet