Share |

Cabinet stomatologic la UPU a Spitalului Județean Buzău

Spitalul Judeţean Buzău va avea un cabinet pentru urgenţe stomatologice. Managerul Spitalului Județean de Urgențe, Claudiu Damian, a organizat o conferinţa de presă în care a prezentat operaţia efectuată în premieră de o echipă de medici buzoieni unei paciente de 12 ani, cu paralizie.   

Luni dimineaţă, echipa de medici formată din Radu Diana - medic stomatolog, Radu Doniţa - medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi Năstase Florin - medic specialist A.T.I. au realizat operaţia tinerei în vârstă de 12 ani, încadrată cu handicap grav.   

Managerul spitalului a subliniat că intervenţiile din cabinetul stomatologic de urgenţă vor fi diferite de cele din secţia de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială. ”După cum bine ştiţi, în curând o să începem amenajarea extinderii UPU unde avem în plan să punem un cabinet stomatologic de urgenţă dar aşa cum a spus şi doamna doctor Radu Doina asta nu înseamnă că cazurile respective vor fi tratate în urgenţă pentru că după cum v-a descris copiiii cu dizabilităţi care vin să fie trataţi vor avea nevoie de medic anestezist, de internare după, şi cabinetul stomatologic de urgenţă va fi doar pentru urgenţă şi, după, tratarea în ambulatoriu. Este foarte bine de reţinut de la bun început că sunt două probleme diferite”, a spus Caudiu Damian.

 Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău intră într-un amplu proces de modernizare şi extindere. La parter se vor amenaja noi spaţii de primire pentru bolnavi şi aparţinători iar La subsolul noului imobil se vor amenaja o parcare, vestiare şi magazia UPU.    Conform proiectului valoarea modernizărilor este de aproximativ 3 milioane de euro. Acestea includ atât construcţia noii clădiri, cât şi achiziţia de diverse echipamente şi dotări medicale.  

No votes yet