Share |

Ce spun autoritățile din sistemul de sănătate publică buzoian cu privire declararea epidemiei de gripă

Declararea oficială a epidemiei de gripă ar putea să aibă loc în cazul celei de-a treia săptămâni epidemiologice, după cum a ținut să precizeze astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, medicul epidemiolog Carmen Scântei, reprezentant al Direcțieid e Sănătate Publicp Buzău.

La nivelul județului Buzău s-au înregistrat până la acest moment 64 de cazuri de gripă, dintre care 3 numai săptămâna aceasta, date care au fost deja raportate de instituția mai sus citată Institutului Național de Sănătate Publică.. 

Alţi trei bărbaţi, în vârstă de 57, 62 şi 78 de ani şi trei femei în vârstă de 34, 62 şi 63 de ani, din judeţele Sălaj, Sibiu, Prahova şi Bucureşti, au murit din cauza gripei, anunţă marţi seară Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP). Numărul deceselor a ajuns astfel la 54. Cel mai recent deces provocat de gripă a fost înregistrat chiar marţi, 29 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din judeţul Sălaj, confirmat cu virus gripal tip A. Medicii încă nu ştiu dacă acesta era vaccinat antigripal sau nu, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

No votes yet