Share |

Document important semnat astăzi! Vezi aici ce se va întâmpla cu clădirea Secției Dermato - Venerice!

Consiliul Județean Buzău a semnat, miercuri, contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul care va sta la baza reabilitării energetice a clădirii în care funcționează Secția Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău, aflată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1 957 725,66  lei,  iar componenta guvernamentală și europeană din suma respectivă se ridică la 1 153 450,26 lei, Consiliul Județean urmând să contribuie cu 2 la sută din  valoarea eligibilă a proiectului.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publiceinclusiv clădirile publice și în sectorul locuințelor.

„Cladirea Dermato-venerice, Compartiment al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, va fi eficientizata energetic printr-un proiect european in valoare de aproximativ 2 milioane de lei.

Aceasta investitie va permite imbunatatirea conditiilor oferite pacientilor, dar si realizarea unor economii, cheltuielile cu intretirea cladirii diminuandu-se considerabil.

Este al 4-lea proiect accesat prin Programul Operational Regional 2014-2020, ajungandu-se astfel la o valoare a fondurilor europene atrase de Consiliul Judetean Buzau de aproximativ 35 milioane de euro!

Consiliul Judetean Buzau va realiza si alte investitii in infrastructura de sanatate din Judetul Buzau, atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii!”  , a menționat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la scurt timp după semnarea contractului.

No votes yet