Share |

Domnule Mocanu, chiuretați “buba” de la Spitalul Județean! Altfel, mai mulți medici își vor da demisia.

Scandalul de la Spitalul Județean Buzău este greu de controlat la acest moment, după ce preşedintele Victor Mocanu a spart buba plină de infecție pe care o coace acolo managerul Dorel Nicolescu.  Din capul locului trebuie spus că doctorul Bogdan Cojocaru a amenințat cu demisia cu o zi înainte ca Victor Mocanu să-i  acuze pe medici că nu au un comportament corect față de pacienți. Nu a fost în Spitalul Județean un medic mai umilit decât Bogdan Cojocaru, după cum ne-au mărturisit colegii săi, sub rezerva anonimatului. La fiecare raprt de gardă, după nopți grele de muncă cu pacienții, doctorul Cojocaru era pe nedrept acuzat de incompetență de către directorul medical  Dumitru Drăghici, cel care face echipă managerială cu doctorul Dorel Nicolescu. I se reproşa că întârzia cazurile. Toți medicii de pe UPU i-au reproșat lui Nicolescu și lui Drăghici în nenumărate rânduri că nu se implică să rezolve deficiențele care apăreau din pricina laboratorului de analize, care nu aducea niciodată mai devreme de patru, cinci ore, rezultatele analizelor pacienților, întârziind astfel diagnoticarea şi deciziile care se impuneau pentru fiecare pacient în parte. La Secția UPU a Spitalului Județean s-a întâmplat, și nu de puține ori, să lipsească şi banalul Algocalmin. Managerul Nicolescu a decimat personalul de pe unele secții ale Spitalului, ținîndu-și în funcţie acoliţii cu apucături dictatoriale şi aşa s-a dus buhul despre atmosfera de lucru din  Spitalul Județean Buzău. Nici nu este de mirare că din 2008 Spitalul scoate posturi la concurs de două ori pe ani și nu se înscrie nimeni. Singurul “merit” al doctorului Nicolescu este acela că, în mandatul său, pe secția de cardiologie s-a dublat numărul de decese într-un singur an, mai exact peste 200 de decedați în anul 2011. Mai are “meritul” că a adus în curtea Spitalului firma de pompe funebre a lui Marin Tomiță, care gestionează și deșeurile anatomopatologice ale Spitalului, ceea ce îl situează într-o incompatibilitatea care nu-i bate deloc la ochi lui Nicolescu. Tot la „merite” încadrăm și îngroparea singurei clinici de cardiologie, în care se făceau coronografii pentru şase județe din ţară și care nu mai funcționează din august, pentru că “nu vrea mușchii lui”, punând pe drumuri și pe cheltuieli cardiacii, care ar putea fi tratați aici cu fonduri de la casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Ierii, în cadrul unei întâlniri cu membrii consiliului de administrație al Spitalului și cu cei ai Colegiului Medicilor, medicii i-au reproșat lui Nicolescu fără ocolișuri că nici el și nici directorul medical Dumitru Drăghici nu au făcut nimic pentru buna funcționare a Secției UPU, indicînd clar secțiile care sunt  responsabile de întîrzierile de la Urgențe. În timp ce doctorul Victor Ioniță, președintele Colegiului Medicilor a ieșit de la întâlnire spunând că există riscul să demisioneze și alți medici, Nicolescu a lăsat să se înțeleagă că are situația sub control, ca un adevărat manager "care este". 

Your rating: Nimic Average: 5 (3 votes)

Comentarii

citi din cei 200 morti erau pacienti care au facut coronografie la laboratorul dr Negoita intru folosul acesteia pe spezele spitalului si pe banii publici? Daca a ajuns dr negoita sa se gandeasca la cheltuielile bietilor pacienti inseamna ca se apropie sfirsitul lumii.
ce mie negoita , ce mie tomita? Ghici ghicitoarea mea.

Doamna scumpa !! scriiti un articol despre medicii care le iau la bolnavii si bani pt inmormantare ...... Facetii un sondaj si vedetii !! Catii bolnavii merg sa se opereze la spitalul CFR si stitii de ce ?? Acolo este cu 50 % mai ieftin ........... Aveti curajul si scritii si despre aceste probleme ..... Cat ia Dr ANASTASIU de o operatie cum se targuieste cu bolnavii ........ cat ia Ionita de anesteziie ......... totii stim dar nu vrb desopre astea AVETII CURAJUL SI SCRIETII ..... va rog frumos ......