Share |

Două dispensare medicale ca două centre medicale în comuna Tisău

După ce ani de zile au funcționat în locații care nu răspundeau tuturor exigențelor, comuna Tisău va avea în viitorul apropiat două dispensare medicale care vor oferi servicii pacienților în clădiri ce vor fi reabilitate la standarde europene și vor avea dotări ultramoderne, cum nu sunt la ora aceasta în multe dintre  cabinetele medicale de la oraș.

Cele două dispensare ale comunei Tisău vor fi, de departe, cele mai moderne din zonă la capitolul servicii medicale, în urma unei investiții de 10 miliarde de lei vechi, fonduri ce au fost atrase de autoritatea locală pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL.

Pentru asigurarea unor condiții conforme cu normele europene, Primaria comunei Tisău investește numai în acest an 10 miliarde de lei vechi în reabilitarea și dotarea celor două unități medicale care vor deservi populația comunei. Unul dintre avizele necesare, care au stat la baza demarării celor două investiții, a venit din partea Direcției de Sănătate Publică.

Dotările dispensarelor vor fi la cele mai înalte standarde europene, iar costurile de achiziționare se vor încadra și ele în suma menționată mai sus.

Visul primarului Mihai Cristian Ionel este ca cele două dispensare să se prezinte ca adevărate centre medicale, iar locuitorii din Tisău să simtă că beneficiază cu adevărat de serviciile unor centre medicale. Primarul îşi doreşte şi alte dotări pentru acestea, medici specialişti şi orice ar putea să le facă viaţa mai uşoară cetăţenilor.

No votes yet