Share |

Hepatita virală de tip A face în continuare victime în școlile nr. 6 și nr.7 din Buzău

Focar de hepatită virală de tip A, la Școala generală numărul 6 şi numarul 7 din municipiul Buzău.

  Din comunicatul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău reiese că primul caz de boală a fost confirmat în data de 6 octombrie iar pe 14 octombrie deja erau și alți copii bolnavi astfel că autoritățile din Direcția de Sănătate Publică au declarat focar deschis la Școala numărul 6.
  În total, până acum, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului județean Buzău au fost internați 9 copii, 8 din clasele primare și un elev de clasa a șaptea, în 4 situații diagnosticul fiind confirmat și de analizele de laborator.
  Astăzi,doar 7 pacienţi sunt confirmaţi serologic pentru diagnosticul de hepatita virală de tip A. Potrivit comunicatului DSP Buzău, la acest moment doar 2 copii mai sunt internaţi, restul aflându-se la domiciliu, sub tratament.
  Până în acest moment diagnosticul de hepatită A nu a fost stabilit în cazul nici unui cadru didactic care a intrat în contact cu elevii bolnavi.
   Copiii care s-au îmbolnăvit în aceste zile de boala mâinilor murdare învaţă la Scolile nr.6 si nr. 7 şi  locuiesc în zone precum Primăverii, Viilor, Rahovei ori Fundătura Salciilor. Micuții provin din familii sărace, cu numeroși membri, nu beneficiază de apă curentă și grupuri sanitare.

Your rating: Nimic Average: 5 (5 votes)