Share |

O buzoiancă implicată activ în Campania #SpitaleColor, campania care aduce culoare în spitalelel României

O tânără din București, specialist în marketing și comunicare și cadru didactic universitar asociat la SNSPA București, a pornit o campanie de strângere de tablouri pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune pentru a le dona spitalelor de stat din România. Denisa Radu are un vis. Acela de a aduce puțină bucurie în ochii celor care își petrec o vreme prin spitalele României. Inițiativa de a colora pereții spitalelor de stat din România a încolțit pentru prima dată în mintea Denisei Radu undeva în luna septembrie a anului trecut când, din cauza unei probleme de sănătate, a ajuns la camera de gardă unde a așteptat 5 ore pentru a intra în sala de consultații.

Una dintre personele care s-au ocupat de promovarea campaniei #SpitaleColor este buzoianca Cristina Irimia, care a transmis mesajul campaniei menit să strângă cât mai multe tablouri pentru spitale.

“Pe holul îngust al spitalului, oriunde-mi îndreptam privirea, vedeam oameni cu fețele în pământ, îngrijorate, așteptând să-și audă numele strigat pentru consultație. Citeam pe chipurile oamenilor de acolo doar deznădejde și tristețe. În acele ore de așteptare, m-am tot gândit cât de mult ne influențează starea psihică locul în care ne aflăm. Incredibil de mult! Și după toate acele ore petrecute în spital, am simțit că mă întorc acasă mai bolnavă. La câteva zile distanță de această întâmplare, am văzând-o pe mama soțului meu, Mădălina, pictând. Un tablou prindea viața sub ochii mei și un gând a prins culoare și-n mintea mea: spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță! Și uite-așa s-a născut proiectul de a colora pereții spitalelor din România”, mărturisește Denisa. Alături de visul ei a stat de la bun început Mădălina Radu, mama soțului ei, inginer de profesie care pictează din pasiune, care i-a făcut Denisei prima donație – 50 de tablouri pictate de ea, pentru primul spital colorat!

La început, inițiativa n-a avut un nume. #SpitaleColor este numele pe care Denisa l-a preluat de la Răzvan Nistor, unul dintre foștii săi studenți care a distribuit postarea Denisei, pe profilul lui, cu acest nume. Și reacția lui Răzvan Nistor nu a fost singura. Postarea în care Denisa anunța donarea a 50 de tablouri realizate de liviart.ro a strâns în câteva ore câteva sute de distribuiri și aprecieri din diferite colțuri ale României. La numai câteva ore după ce a distribuit anunțul, Denisa a primit zeci de mesaje private de la foști studenți, foști colegi de facultate și persoane necunoscute care se ofereau să ajute. Momentan există o listă cu câteva spitale unde vor începe discuțiile pentru a duce tablouri, dar Denisa Radu, alături de o echipă din ce în ce mai mare de artiști, așteaptă și mai multe solicitări de la managerii de spital!

 

No votes yet