Share |

Panică după ce a doua suspiciune de coronavirus a fost semnalata în județul Buzău

O tânără de 29 de ani, din Râmnicu Sărat, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenta Buzău cu simptome specifice coronavirusului, febră, dureri musculare și tuse și le-a mărturisit medicilor că a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Veneţia, în urmă cu 7 zile.

Responsabilii sistemului de sănătate buzoian, coordonați de specialişti de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, au hotărât ca pacienta să fie transportată la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Marți, în jurul orei 8:30, la Spitalul Judeţean s-a prezentat de la Râmnicu Sărat femeia împreună cu soţul şi băiatul ei și le-a spus medicilor că a început să se simtă rău, iar în urmă cu 7 zile a revenit dintr-o zonă a Italiei în care sunt confirmate cazuri de coronavirus.

Pacienta în vârstă de 29 de ani, suspecta de coronavirus, nu a intrat în Ambulatoriul Spitalului deoarece au fost instituite măsuri ca persoanele care vin în spital din zone aflate în carantină să nu fie lăsate să intre. A fost direcţionată la UPU unde a fost imediat izolată. Copilul a intrat în Ambulatoriu cu tatăl său, deoarece era programat la un consult. ”Pacienta va fi transferată la Institutul Matei Balș din Capitală. în vedere punctul de vedere al DSP Buzau, dorim sa va aducem la cunoștință următoarele: pacienta, in vârstă de 29 de ani, suspecta de coronavirus nu a intrat în Ambulatorul Spitalului deoarece au fost instituite măsuri că pentru persoanele care vin în spital din zone aflate în carantină, acestea sa nu fie lăsate să intre, pacienta a fost direcționată la U.P.U unde a fost imediat izolata, copilul acestei pacientei a fost împreună cu un membru al familiei la un consult in Ambulator. Copilul a intrat în Ambulator cu tatăl pentru că avea programare pentru Consult.”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă.

No votes yet