Share |

Parteneriat SMURD cu Baza militară de la Boboc pentru folosirea aeroportului

Aeroportul bazei militare de la Boboc va servi serviciului SMURD pentru preluarea cu elicopterul a cazurilor grave, ce necesită internarea în spitalele din Capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful Secției de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, medicul Adrian Zoican: „Am căutat, ne-am interesat, iar cea mai bună soluție pentru județul Buzău este aeroportul de la Boboc. Am vorbit și cu domnul comandant de la Boboc, e de acord. Acolo s-au făcut și se fac inclusiv zboruri de noapte. În timpul în care vine elicopterul de la București, noi transportăm pacientul cu ambulanța de la spital la Bobo

În prezent, cazurile urgente din Buzău se preiau cu elicopterul de pe terenul de atletism, dar numai pe timpul zilei, deoarece, fără un sistem de iluminare și balizaj, piloții de elicopter nu și-au asumat riscul de a ateriza acolo. 

Noul ministru de interne a anunțat că s-au angajat patru piloți rezerviști care de la 1 februarie vor putea efectua curse de noapte cu elicopterele SMURD cu baza la Constanța, Iași, Craiova și Timișoara.

Medicul Adrian Zoican este optimist și crede că Buzăul va avea în viitor propriul elicopter SMURD pentru rezolvarea cazurilor grave. 

No votes yet