Share |

Pediatria Spitalului Judeţean nu mai are medici pentru efectuarea gărzilor

Potrivit conducerii SJU, care a organizat o conferință de presă, joi, asigurarea permanenţei este o problemă în zilele în care urgenţele la copii care apar după orele amiezii și până dimineaţă. Aceste cazuri sunt rezolvate la UPU Pediatrie, care a ajuns să aibă un volum de muncă uriaș.

Managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, a precizat că, de la 1 martie, unitatea nu mai poate fi acoperită cu gărzi. Probleme sunt pentru patru zile lucrătoare din lună. „E vorba de intervalul dintre ora 15.00 şi 08.00. Până la 15.00 e medic, golul apare în aceste patru zile după ora 15.00”, a explicat la rândul său medicul Gina Anica.

Cei 19 medici pediatri din judeţ aflaţi în evidenţele Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate preferă să ofere consultaţii la cabinetele lor particulare, decât să efectueze gărzi la secţia UPU - Pediatrie, unde este mare nevoie de sprjinul lor, mai ales în plin sezon de gripă. Și asta pentru că, în comparație cu volumul de muncă, salariile sunt foarte mici.

În ultima perioadă, la Unitatea Primiri Urgenţe - Pediatrie au fost înregistrate, zilnic, peste 100 de prezentări. O soluţie ar fi atragerea unor medici rezidenţi, aflaţi în ultimul an, pentru a face gărzi la UPU-Pediatrie.

No votes yet