Share |

S-au găsit alte trei locații pentru carantina suspecților de coronavirus

Comitetul pentru Situații de Urgență a identificat un nou spațiu de cazare pentru suspecții de coronavirus, spațiu care se află în incinta secției exterioare Boli Infecțioase a Spitaui Județean Buzău.

"Având în vedere dinamica deosebită a evoluției infecțiilor cu noul Coronavirus la nivel mondial și necesitatea de a proteja sănătatea populației, Instituția Prefectului – Județul Buzău a coordonat adoptarea, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, 25 februarie, a unei hotărâri care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași.

De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului – Județul Buzău vor fi igienizate și amenajate cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

Direcția de Sănătate Publică Buzău și Spitalul Județean de Urgență vor asigura personalul medical și materialele sanitare necesare acestor spații, precum și hrana necesară atunci când situația o impune", sea arată în comunicatul de presă transmis de Biroul de Presă al Prefecturii Buzău.

Spațiul urmează să fie amenajat și dtat în regim de urgență . Alte două spații aflate în proprietatea Instituției Prefectului vor fi și ele igienizate și amenajate corespunzător. Sumele cheltuite pentru igienizare și amenajare vor fi suportate de Consiliul Județean Buzău.

No votes yet