Share |

Salariile cadrelor medicale, sub semnul incertitudinii

Medicii şi asistentele care îşi desfăşoară activitatea în unităţile spitaliceşti din judeţ ar putea rămâne fără salarii, în ultimele două luni ale acestui an, din cauza insuficienţei fondurilor care ar trebui sa acopere aceste cheltuieli.

  Deşi, conform opiniei publice, situaţia financiară a personalului medical nu a fost niciodată demn de compătimit, iată că lunile ce urmează ar putea reflecta o situaţie cu adevărat critică pentru medicii şi asistenţii medicali buzoieni.
Medicul Dorel Nicolescu, managerul unităţii medicale, spune că, la momentul actual, spitalul are deja datorii foarte mari şi că lunile de iarnă ar putea duce la o creştere a res­tanţelor. De altfel, aceasta este o problemă mai veche a Spitalului Judeţean, care nu şi-a găsit rezolvare până în prezent. Reprezentanţii fe­deraţiei Sanitas au solicitat o întâlnire cu responsabilii din Ministerul Să­nătăţii, pentru a stabili dacă există bani suficienţi pentru plata salariilor. Ma­nagerul Dorel Nicolescu spune că unitatea spitalicească pe care o conduce primeşte doar 3,2 milioane de lei lunar, în condiţiile în care necesarul este de 3,6 milioane de lei.
Din această sumă, cea mai mare parte, peste 2,8 milioane de lei, re­prezintă salariile pe care le primesc an­gajaţii.
Aşadar, perspectiva unor noi proteste în lumea medicală este deschisă. Luna trecută, peste o sută de sin­dicalişti, membri Sanitas, au protestat pentru că nu şi-au primit salariile la timp şi cel mai probabil, dacă Ministerul Sănătaţii nu va gasi o soluţie pentru plata salariilor în ultimele două luni ale anului, personalul medical va reacţiona neîntârziat pe calea protestului.

Your rating: Nimic Average: 5 (4 votes)