Share |

Tot personalul Secției ORL din Spitalul Județean testat pentru depistarea COVID-19

În urma anchetei epidemiologice efectuate, Direcția de Sănătate PUblică Buzău a decis ca toate cadrele medicale și pacienții internați pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență să fie testați pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noul coronavirus.
De la izbucnirea focarului de COVID-19, în spital au fost depistate pozitiv 13 persoane. Dintre aceștia, patru sunt pacienți, doi sunt medici, cinci sunt asistente medicale, iar două sunt infirmiere. Persoanele infectate lucrează pe secțiile Medicină Internă și ORL.
De ieri până astăzi au mai fost depistați pozitivi în urma testărilor un medic de pe sectia O.R.L. si o asistenta medicala de pe sectia Medicina Internă.
"Vă informăm că în cursul zilei de ieri, au fost testate 32 de cadre medicale (medici, asistenti medicali, infirmiere) care au intrat în contact cu pacienții care au ieșit pozitivi și personalul medical de pe secția Dializă-Nefrologie, rezultatele fiind negative.”, a comunicat managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, care nu a exclus posibilitatea ca, în zilele următoare, să fie depistat un număr mare de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19.

No votes yet