Share |

ULTIMA ORĂ! Primul deces din cauza gripei la Buzău, o tânără de 25 de ani din Tisău

Potrivit autorităților din domeniul sănătății publice buzoiene, fost confirmat primul caz de deces din cauza gripei la o pacientă în vârstă de 25 de ani din satul Grăjdana, comuna Tisău.

Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat că tânăra a fost internată iniţial cu diagnosticul de viroză respiratorie, testul rapid de gripă fiind negativ.

"Pe 15 februarie, pacienta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde a fost diagnosticată cu viroză respiratorie şi insuficienţă respiratorie acută, i s-a făcut un test de gripă rapid care a ieşit negativ, ulterior starea sănătăţii s-a agravat şi a fost transferată pe secţia ATI, unde i s-a repetat testul de gripă care, de această dată, a ieşit pozitiv, diagnostic confirmat şi de Institutul Cantacuzino", a mai afirmat sursa citată de Agerpres.

De asemenea, directorul DSP a mai spus că pacienta avea mai multe probleme de sănătate, handicap locomotor, obezitate, epilepsie cu antecedente, dar gripa a fost cauza principală a decesului care a agravat celelalte boli.

În judeţul Buzău, în sezonul rece 2018-2019 au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

No votes yet