Share |

În câteva ore, dializații, gravidele și dependenții de oxigen au fost internați în Spitalul Județean

Conform datelor centralizate până la această oră la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cursul zilei de 22 martie 2018 au fost puse în aplicare o serie de măsuri privind protecția persoanelor considerate în situație de risc pe durata avertizării meteo cod portocaliu valabilă din această seară, de la orele 23.00, până mâine, la orele 15.00. 

Din 80 de pacienți dializați din mediul rural, 46 au fost transportați și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, 17 au fost cazați la rude din oraș, 16 au refuzat internarea, iar o persoană nu a fost găsită la domiciliu;

4 gravide au acceptat să fie transportate și internate la Maternitatea Buzău, din cele  36 aflate în ultimul trimestru de sarcină sau care figurează în evidențe ca având sarcini cu risc, iar dintre cei  75 de pacienți dependenți de oxigen, 2 au acceptat să fie transportați și internați la SJU Buzău.

Structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină cu efective sporite pe durata avertizării meteo, după cum urmează. Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău a mobilizat 276 de polițiști cu 146 autovehicule în schimburile 2 și 3, și 328 de polițiști cu 168 auto mâine, în schimburile 1 și 2. De asmenea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău a mobilizat  55 de jandarmi cu 8 autove4hicule în noaptea de 22 spre 23 martie, numărul efectivelor putând să fie suplimentat în funcție de solicitări, iar  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al Județului Buzău, 110 pompieri cu 25 de autospeciale.

În noaptea de joi spre vineri, de la orele 23.00, odată cu intrarea în vigoare a avertizării meteo cod portocaliu, iar  la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău se activează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

No votes yet