Share |

Înfloresc în sere, pentru un oraș frumos! (FOTO)

Se lucrează la foc continuu în serele societății Urbis Serv Buzău, societate unde municipalitatea buzoiană este unic acționar, angajații îngrijind în prezent, florile ce urmează să înfrumusețeze municipiul Buzău.

Ca în fiecare an,  sute de mii de flori anuale și bianuale vor fi plantate în oraș, producția tuturor acestor plante însemnând responsabilitate și supraveghere, după cum au ținut să menționeze responsabilii din cadrul societății Urbis Serv Buzău.

În scurt timp, plantele care se află acum în serele Urbis Serv vor ajunge pe spațiile verzi ale municipiului Buzău, urmând să fie plantate după modelele piesagiștilor angajați de Primăria Buzău, care vor stabili atât ordinea în care acestea vor fi plantate, dar și cromatica cu care vor fi încântate privirile cetățenilor.

Pe lângă lalalele, narcisele și zambilele care au fost puse deja în pământ, flori de primvară cum ar fi panseluțe și năsturași, vor fi sădite și plante noi, cu o cromatică deosebită, atât prin flori cât și prin frunze.

„Aclimatizarea este o fază extrem de importantă pentru că noi observăm dacă planta se dezvoltă, dacă are probleme și când deja considerăm că este sănătoasă și bună de plantat o livrăm în oraș. Climatizarea durează în jur de o săptămână, maxim două. Noi lucrăm pe etape, aici, în sere.Trebuie să urmărim cu atenție plantele pentru a nu le pierde, în cazul în care apare o problemă”, a explicat Dan Simionoiu, șeful de la „Spații Verzi” din cadrul Primăriei Buzău.

În tot orașul vor fi sădite circa 100.000 de plante, atât în sezonul de primăvară, cât și în cel de vară-toamnă. Autoritățile au hotărât ca în acest an să dea din nou șansa de a bucura privirrile buzoienilor mozaicului, o plantă care era folosită la decorarea spațiilor verzi în urmă cu cățiva ani. „Plante de mozaic sunt deosebite prin faptul că au o perioadă foarte mare în care trăiesc. Trebuie doar să le întreținem, să le plivim, decorul va rămâne constant pe zonele pe care este plantat. Acesta este motivul pentru care încercăm din nou să le punem în valoare. Undeva în centru, pe zonele centrale pot fi văzute astfel de plante”, a mai adăugat  Dan Simionoiu.

Din luna mai, spațiile verzi din oraș vor fi înfrumusețate cu florile de vară cum ar fi petunii, begonii sau flori rezistente la canicula din lunile de vară.

No votes yet