Share |

240 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ! Sunt așteptați circa 300 de mii de buzoieni

Cel mai vechi și mai mare târg din țară, Târgul Drăgaica, promite să adune peste 300.000 de buzoieni. Municipalitatea a pregătit spectacole de excepție pentru buzoieni, cu nume mari, precum Smiley, Taraful de la Clejani, Plăieșii, Adina Răducan, Nico, Andreea Bănică, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu, Proconsul. Târgul Drăgaica și-a deschis porțile sâmbătă și îi va ţine pe buzoieni tot într-o distracţie pentru următoarele două săptămâni.

La Drăgaică sunt zeci de meşteri populari, comercianţi cu articole din piele, dar şi renumiţii cojocari. Aici, surprizele vin din orice colţ. Zona centrală este ocupată de tiribombe şi comedii care mai de care mai ameţitoare şi mai colorate. Nu lipsesc tirul cu puşca şi aparatele de măsurat forţa pumnilor.   

În cadrul Drăgăicii, în weekendul 16-17 iunie, va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Benone Sinulescu.   Autorităţile au motive să organizeze un târg cum n-a mai fost niciodată până acum. ”Este o ediţie specială, anul ăsta sărbătorim 240 de ani de atestare documentară a Drăgăcicii”, a spus  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. 

Drăgaica este cel mai vechi târg din ţară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Aici se vindeau produse ale micilor meşteşugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă şi mâncau halviţă. 

No votes yet