Share |

Ample controale efectuate în municipiul Buzău de reprezentanții RER SUD alături de polițiștii locali

217 de sancțiujni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în municipiul Buzău, alături de reprezentanții societății locale de salubrizare, RER SUD. Potrivit comunicatului de presă remis de Poliția Locală, au fost verificați 364 de persoane fizice și agenți economici la un loc:  "Direcția de Poliție Locală Buzău, a efectuat până la data de 18.07.2018, mai multe verificări în zona rampelor și platformelor de gunoi cât și pe itinerariile de colectare a deșeurilor reciclabile, de pe raza municipiului Buzău. Pentru neregulile constatate au fost aplicate, un numar de 217 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile Legii 101/2006 si Regulamentului public de salubrizare al municipiului Buzau, H.C.L 326/2017, privind măsuri edilitar-gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău si H.C.L 279/2017, privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animală, cât si a celor trase sau împinse cu mâna, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de către persoane neautorizate a deseurilor de orice natură depozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere, fiind ridicate un numar de 13 vehicule trase/impinse, in vederea confiscarii si cantitatea de 86 kg de Pet-uri si 10 kg aluminiu. In baza Planului comun de actiune nr. 19398/06.07.2018, incheiat intre Directia Politiei Locale Buzau si RER SUD, in vederea monitorizarii activitatii de colectare selectiva in zona de case si blocuri din municipiul Buzau si implicit in vederea luarii masurilor legale ce se impun, conform H.C.L 279 din 29.11.2017, Legii 101/2006 si Regulamentului public de salubrizare al municipiului Buzau, in perioada 09.07.2018-13.07.2018, au fost desfasurate activitati punctuale, fiind constatate un numar de 16 sanctiuni contraventionale si s-au ridicat in vederea confiscarii 23 kg deseuri reciclabile (in special Pet-uri).In urma activitatilor desfasurate cu reprezentantii RER SUD, politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului, au verificat pana la aceasta data un numar de 364 de agenti economici/persoane fizice, pentru a stabili daca detin contracte cu firma de salubrizare.

 

Au fost aduse la cunostinta operatorului de salubritate, licentiat pe raza de competenta, inca de la inceputul lunii Mai 2018, problemele privind securizarea containerelor destinate deseurilor reciclabile cat si modul/programul de colectare al acestora.

 

Pentru operativitate, atunci cand constatati incalcarea unor norme ce intra în competenţa Politiei Locale, va rugam sa apelati Dispeceratul Politiei Locale Buzau la tel. 0238/955."

No votes yet