Share |

Au vrut să i-o tragă lui Toma sau încasează degeaba salariul de la Primărie?

Un proiect de hotărâre introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Buzău, de joi, a evidențiat clar cam cum tratează în continuare lucrurile unii dintre funcționarii Primăriei. 

Concret, proiectul de hotărâre răspundea la o solicitare de vanzare de teren în cartierul Orizont. Înainte de întocmirea proiectului de hotărâre respectiv, solicitarea a fost transmisă, sub semnătură, de primarul municipiului Buzău atât Serviciului de Patrimoniu, cât și secretarului general al municipiului Buzău, Camelia Toma, cu cererea expresă de verificare a îndeplinirii condițiilor vânzării, conform procedurii legale cu privire la circulația documentelor în toate cazurile de acest gen.

Nici secretarul general al municipiului Buzău și nici angajații Serviciului de Patrimoniu nu au ținut cont de hotărârea instanței în celebrul dosar "Orizont", prin care terenul pe care a fost construit cartierul cu același nume nu mai aparține domeniului public al municipiului Buzău, ci a revenit Stațiunii de Cercetare Legumicolă "Experimentala" Buzău. Nu se știe dacă a fost vorba despre o neglijență sau de o intenție clară de a-l compromite pe primarul orașului, Constantin Toma, cert este că proiectul cu pricina a fost înaintat pe ordinea de zi chiar înainte de ședința ordinară, sub semnătura primarului, avizul pozitiv și contrasemnătura pentru legalitate aparținând secretarului Camelia Toma.

La momentul supunerii votului aleșilor municipali a proiectului de hotărâre în cauză, cel care a atras atenția asupra nelegalității sale a fost "prietenul" primarului, Constantin Florescu, viitorul candidat al ALDE la funcția de primar al municipiului Buzău. Situația a fost cel puțin penibilă pentru primarul Toma. 

Probabil că acesta din urmă va lua măsurile cuvenite în acest caz, dar rămân totuși semne de întrebare cu privire la modul în care unii dintre funcționarii Primăriei înțeleg să își facă treaba și asta pentru că sistemul Kaizen de management performant, introdus de Toma în Primăria Buzău cu scopul sporirii competitivității și eficienței, nu prea le-a picat bine, ba chiar le stă în gât multora dintre subordonații săi din Palatul Comunal. 

Your rating: Nimic Average: 3.7 (3 votes)