Share |

Autoritățile râmnicene au redus numărul asistaților social punându-i la muncă

După prima lună în care a fost puăs în practică decizia eeprezentanților Cantinei de Ajutor Social din Râmnicu Sărat, de a oferi hrană asistaților în schimbul câtorva pre de muncă în folosul comunității, numărul beneficiarilor s-a redus la jumătate.

Potrivit publicației Râmnicpress, începând din data de 10 mai, 121 din totalul celor 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit mâncare pentru că, deși au fost înștiințați, nu au mers la muncă. „Această măsură vine și după schimbarea din această primăvară, a regulamentului de funcționare și organizare al Direcției de Asistență Socială din Râmnicu Sărat. Printre modificări este enumerată și cea care face referire la beneficiarii rației de mâncare de la Cantina de Ajutor Social.

Până la respectivele modificări, asistații sociali primeau hrană gratuit, însă acum aceștia trebuie să presteze 16 ore de muncă lunară pentru fiecare membru al familiei. Cei vizați au fost informați, atât pe cale orală cât și în scris cu privire la noile modificări din regulament, însă doar câțiva au ținut cont de acestea. Astfel, doar 121 din cei 220 de beneficiari ai mesei de la cantină nu au mai primit hrană pentru că nu au ieșit la muncă. Noua schemă de acordare a mâncării este simplă; pentru a beneficia de două porții de mâncare o persoană trebuie să lucreze 32 de ore în folosul comunității, pentru trei porții, aceștia ar trebui să efectueze 48 de ore, etc. Vă reamintim că un asistat social din municipiu primește hrană în valoare de 12 lei pe zi”, se arată în publicația mai sus citată

No votes yet