Share |

Azi a intrat în vigoare noua Lege a risipei alimentare! Buzăul printre primele orașe care vor transforma risipa în hrană

O practică deja obișnuită în alte țări, donarea alimentelor de categoria a treia pentru hrănirea animalelor este o inițiativă a conducerii "Urbis Serv" agreată de primarul Constantin Toma, ce va fi pusă în practică în cel mai scurt timp și la Buzău. Astăzi a intrat în vigoare Legea 200/2018 privind valorificarea hranei de categoria a treia, act normativ care modifică Legea nr. 217/2016. lege care fundamentează acest demersul respectiv.

Directorul societății "Urbis-Serv", Silviu Nicoară, spune că primii pași pentru punerea în practică a legii mai sus citate au fost făcute de când se afla în faza de proiect aprobat și anume după ce s-a întors dintr-un sejur din Bulgaria, acolo unde, într-un restaurant din Kavarna a descoperit pe mese un mesaj care l-a impresionat profund: "Îți mulțumim pentru că îți împarți mâncarea cu noi!” „Noi împărțim mâncarea cu prietenii noștri, animăluțele din adăposturi; te rugăm, nu-ți arunca scobitorile și șervețelele în farfurii!

Pentru că ne pasă!""

Directorul Silviu Nicoară spune că a achiziționat deja două lăzi frigorifice a câte 500 de litri fiecare și că a discutat de principiu cu câțiva agenți economici importanți din municipiul Buzău, care activează în domeniul alimentației publice, pentru colectarea resturilor de mâncare din restaurante, resturi care, obligatoriu, nu trebuie să conțină șervețele, scobitori sau alte lucruri care ar putea răni animalele. În scurt timp vor fi încheiate protocioale de colaborare cu agenții economici respectivi.

"Pe noi această lege ne ajută enorm pentru că vom prelungi viața animalelor din adăposturi. De pildă, adăpostul nostru are o capacitate de 400 de locuri, din care doar 60 sunt ocupate, un motiv important fiind posibilitățile reduse de a-i hrăni corespunzător și atunci Legea risipei alimentare ne ajută să rezolvăm o problemă foarte importantă așa încât să ne putem concentra în continuare pe îmbunătățirea condițiilor din adăpostul pe care îl administrăm și folosirea lui la capacitate maximă. Avem intenția de a crea o pagină web pe care să lansăm adopții, vrem să stabilim un program de vizitare a câinilor, nicidecum și, bineînțeles să extindem perioada de cazare a câinilor în adăpostul acesta. Firește, totul datorită acestei legi care ne limitează un procent important din cheltuielile pe care le presupune întreținerea cîinilor", a declarat directorul Silviu Nicoară.

No votes yet