Share |

Biblioteca Județeană se mută la Galeria Mall din Buzău

În următoarea ședință ordinară a plenului Consiliului Județean Buzău, de joi, 28 iunie, aleșilor le va fi solicitată aprobarea proiectului de hotărâre prin care Biblioteca Judeţeană Buzău urmează să se mute la Galeria Mall.

În acest an, pe 12 martie, Consiliul Județean a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.  Din această sumă, contribuția Consiliului Județean este de 340.298,49 de lei, ceea ce reprezintă un procet de 2%, iar restul de 16.674.626 de lei reprezentând fonduri europene și guvernamentale.

Durata de implementare a proiectului va fi de 40 de luni și odată ce va fi finalizat va crea și 13 noi locuri de muncă la nivelul personalului Bibliotecii.

Comisia de evaluare şi selecţie a ofertelor pentru organizarea unei noi proceduri privind închirierea de către Consiliul Judeţean Buzău a unei suprafeţe utile cuprinse între 1.000 — 1.200 mp cu funcţiunea de bibliotecă a stabilit la finele săptămânii trecute, că oferta S.C. CLASS BUSINESS&LEISURE CENTER SRL Buzău, firmă care deţine centrul comercial Galeria Mall este cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico—economic.

Consiliul Județean va plăti chirie lunară /mp de 3,9 euro şi precum și o taxă de servicii (utilităţi, întreţinere, intervenţii tehnice etc.) în cuantum de 4,6 euro/mp./lună, fără TVA perceput (chirie şi taxă). Plata chiriei se asigură din bugetele anuale proprii ale judeţului Buzău.

No votes yet