Share |

Buzăul abia pe locul 31 din ţară, ca atractivitate turistică

Judeţul Buzău are obiective turistice demne de luat în seamă şi cu toate acestea nu am fost şi se pare că nu suntem în topul atracţiilor turistice la nivel naţional. Un clasament recent al celor mai vizitate judeţe, ne-a poziţionat abia pe locul 31 la nivel de ţară.O statistică a numărului de turişti înregistraţi în luna iulie arată că doar 5919 persoane s-au cazat în unităţi tip pensiuni sau hoteluri din judeţul nostru. La polul opus se află Constanţa care a avut înregistraţi peste 240 de mii de turişti sau Bucureşti cu 103 mii de persoane cazate în unităţi hoteliere.Să fie de vină obiectivele turistice sau promovarea turistică defectuoasa a acestora?
 In orice caz, judeţul Buzău deţine  obiective turistice  preţioase precum Focul Viu de la Lopătari, Vulcanii Noroioşi de la Berca, Mina de Petrol de la Sărata Monteoru, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi sau munţii de sare de la Mînzăleşti.
 Probabil că ministrul Turismului, Elena Udrea, ar trebui sa-şi îndrepte puţin atenţia spre plaiurile natale, pe cât de atractive ,pe atât de neexploatate turistic.

Your rating: Nimic Average: 4.2 (5 votes)