Share |

Care este cea mai mare ambitie a primarului comunei Tisău, Cristian Ionel Mihai!

Mandatul investițiilor importante, așa cum s-a remarcat de la instalarea în funcția de primar al comunei Tisău a lui Cristian Ionel  Mihai, va continua anul viitor cu unul dintre cele mai ambițioase proiecte, cu impact incontestabil în confortul localnicilor dar și în dezvoltarea economică a localității. Primarul comunei Tisău, Cristian Ionel Mihai nu se ferește să recunoască că cea mai mare ambiție a sa este să introducă gaze în toată comuna Tisău. De aceea, primarul a ajuns la conducerea SNTGN Transagaz SA, companie care îl are ca director general pe buzoianul Ion Sterian. 

"Cea mai mare ambiție a mea pentru anul viitor este să introduc gaze în toată comuna Tisău. În acest sens, acum mă aflu în faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Nu pot anticipa costurile deocamdată, dar este un proiect important care va ridica confortul localnicilor din Tisău și este un sprijin major pentru dezvoltarea economică și turistică a a zonei. Urmează să îl depun la Transgaz la București și de acolo să își urmeze drumul. Am stat de vorbă cu domnul director de la Transgaz, m-a primit foarte amabil, este buzoian de-al nostru și mi-a promis tot sprijinul. Am fost primul primar din Buzău care a ajuns la domnul director Stere Ioan. I-a chemat pe toți directorii de compartimente ca să mă cunoască și m-a prezentat ca și buzoian de-al dânsului. Și mi-a și zis: "domnule, n-a venit nimeni de la Buzău până acum să mă întrebe de sănătate. Mi-a promis că în afară de partea cu gazul o să mă ajute și cu niște sponsorizări în comună, pentru biserici. A venit și în zonă, a mers și la Mănăstirea Ciolanu. A fost, dânsul a fost în zonă la noi, a fost și la Tabăra Poiana Pinului, vrea să-i ajute și pe dânșii cu o sumă de bani cu care să renoveze în tabără, Nici mine nu îmi vine a crede cât de deschis a fost omul acesta cu noi", a subliniat primarul Cristian Ionel Mihai.

Trebuie subliniat și faptul că,Parlamentul României a adoptat în acest an o modificare a Legii Energiei energiei electrice și a gazelor naturale prin care s-a reușit mutarea concesiunii distribuției de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale. În ultimii trei ani, prețul lemnului de foc pentru po  special lemn. În România, doar una din trei locuințe este racordată la rețeaua de gaze naturale, chiar dacă țara noastră se află pe locul patru la producția de gaze în Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, în România lungimea conductelor de gaz însumnează doar 50.000 de km, fiind astfel pe ultimele locuri la acest capitol din UE.

 

 

 

No votes yet