Share |

CAZ UNIC ÎN JUDEȚ! Nevoiașii primesc loc de muncă sau o afacere, li se renovează casele și li se îngrijesc copiii ca la carte (FOTO)

Primăria comunei Beceni derulează în prezent unul dintre cele mai serioase proiecte sociale pentru comunitate, "Împreună reușim - Șansă pentru Beceni", un proiect care abordează familiile aflate în dificultate pe toate planurile, așa încât să le reabiliteze în plan social și să reușească să-și câștige singure existența, facă niciun ajutor din afară și, implicit, să ofere un trai decent copiilor.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman și are în vedere, așa cum am subliniat mai sus, incluziunea socială și combaterea sărăciei a persoanelor marginalizate. 
Primul și cel mai important obiectiv pe care îl urmăresc autoritățile locale implicate în derularea proiectului la nivelul comunei Beceni îl reprezintă integrarea în câmpul muncii a beneficiarilor măsurilor speciale prevăzute de proiectul în cauză.
"Ne-am gândit la un program de asistență socială care să creeze independență beneficiarilor. În sensul de a-i integra în câmpul muncii și de a putea astfel să-și asigure singur sursa financiară. Proiectul se va derula trei ani și să devină și după aceea o practică pentru cei defavorizați. În acest sens am înființat și un after school, cu o sală de calculatoare și o grădiniță cu program prelungit pentru copiii celor defavorizați, vom ajuta firme mici, cu cursuri de antreprenoriat, vom califica personal în diverse meserii, electricieni și operatori chimiști, etc. Practic, vom lua o familie de jos, în sensul că vom avea grijă ca părinții să fie calificați, copiilor să nu le lipsească nimic din ceea ce ține de nevoile lor materiale și educaționale, acolo unde e nevoie vor beneficia de serviciile unui consilier psihologic. Părinții lor, așa cum am mai spus, vor fi integrați în câmpul muncii, iar celor care sunt mai apți le creăm o mică afacere. De asemenea, le vom crea și condiții decente de locuit. Pentru mulți dintre ei avem bani și pentru întocmirea unor documente elementare și nu numai, pentru că mulți dintre ei habar nu au să rezolve asemenea probleme. Vom înființa și un serviciu de îngrijire la domiciliu și în acest sens, vom lua o salvare la Primărie tot prin proiectul acesta ", a subliniat Laurențiu Dumitru Constantin, primarul comunei Beceni. 
Pentru punerea în practică a măsurilor de integrare pe câmpul muncii, primarul comunei a sprijinit mai mulți agenți economici care au inițiat sau continuat activitatea economică în comuna Beceni, cel mai important pas în acest sens fiind relansarea fostei uzine Chimica, unde lucrează cei mai mulți dintre beneficiarii proiectului. 
Este, practic, cel mai complet proiect de asistență socială care se desfășoară în momentul de față în județul Buzău și, primarul Laurențiu Dumitru Constantin spune că în câțiva ani va avea efecte clare în dezvoltarea economico-socială a comunei pe care o administrează.

Your rating: Nimic Average: 4 (2 votes)