Share |

Cea mai mare investiție din ultimii ani! Blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va fi extins şi modernizat.

Un amplu proiect de modernizare a blocului operator, care va demara în curând, a fost anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate de conducerea Consiliului Județean alături de directorul Spitalului Județean, Claudiu Damian. Întreaga investiție, în valoare totală de aproximativ 3,5 milione de euro, va fi suportată de Consiliul Judeţean Buzău.
Din opt săli de intervenție chirurgicală, vor rămâne 3, dar această restrângere nu îi va afecta pe pacienți, după cum asigură managerul Spitalului, Claudiu Damian.  Lucrările încep în septembrie,  vor dura 12 luni și vor consta într-o recompartimentare a celor două corpuri de clădire pentru extinderea Blocului Operator.

Dotările şi aparatura vor fi de ultimă generaţie. Din momentul în care vor începe lucrările, doar trei dintre cele opt săli de operaţie vor mai rămâne deschise pentru intervenţiile chirurgicale, iar operaţiile vor fi programate în două schimburi.

Modernizarea Blocului operator, cea mai mare investiţie programată în ultimii ani în Spitalul Judeţean din Buzău, va costa aproximativ 3,5 milioane de euro, fonduri alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Buzău.

Lunar, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au loc aproximativ 800 de intervenţii chirurgicale, iar mai bine de jumătate dintre acestea sunt urgenţe medicale.  

No votes yet