Share |

Centru de Științe - Explorer, o investiție aproape sigură la Buzău

Un Centru de Științe – Explorer, în suprafață de 1.000 mp ar putea fi construit pe un teren de 5.500 mp din municipiul Buzău de către un afacerist asiatic stabilit în Buzău, urmând ca apoi să-l doneze municipalității. Scopul investiției este formarea viitorilor oameni de știință și, totodată, formarea unei forțe de muncă pentru industria locală.

,,Centrul de științe care se va numi probabil ,,Explorer” se realizează pe modelul din principalele orașe din această lume, orașe industrializate prin care încercăm să aducem copiii și tinerii din nou, să încerce să se îndrepte spre științele exacte și spre tehnologie. În momentul ăsta nimeni nu-și mai dorește să fie nici muncitor calificat sau necalificat, nu-și mai dorește să aibă studii superioare în domeniul industrial. Nu este numai la noi situația asta, situația este la nivelul întregii lumi. Dar față de acolo, noi n-am făcut nimic în direcția asta” a explicat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Proiectul are în vedere crearea unor locuri, dar și să le ofere tuturor elevilor buzoieni ocazia de a participa la diverse workshopuri sub forma unor cursuri practice de știință. 

No votes yet