Share |

CLM BUZĂU A HOTĂRÂT! Împrumut pentru investiții, rambursabil prin obligațiuni

Consiliul Local Municipal a votat în regim de urgenţă, la ședința de îndată, convocată miercuri,  modificări şi completări la proiectul privind contractarea unei sume rambursabile prin emisiune de obligaţiuni municipale, un împrumut de 61,7 de milioane de lei, solicitat de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Reprezentanții PNL în CLM  au susținut că  Primăria Buzău nu trebuie să accesese credite bancare pentru modernizarea Bazarului și a Cinematografului Dacia și că pentru reabilitarea celor două obiective s-ar putea apela la parteneriate public-private, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate ale țării.

Proiectul a trecut în forma propusă de edil, cu votul tuturor celor 17 consilieri prezenți la ședință. Potrivit primarului Constantin Toma, votarea acestui proiect era necesară în condițiile în care vineri va avea loc o şedinţă la Ministerul de Finanţe ce vizează aprobarea de credite rambursabile, Buzăul riscând să piardă șansa de a obţine 60 de milioane de lei pentru investiţii locale.

Guvernul dispune de 200 de milioane lei pentru investiţiile locale, din care Buzăul solicită pentru anul 2019, 60 de milioane. Dacă administrația locală nu ar avea sorți de izbândă cu aceste obligaţiuni municipal, mai există varianta de a obţine un credit bancar. ,,Trebuie să luăm credite pentru marile proiecte. Așa au făcut și – vorbesc pentru colegii liberali – Oradea, Cluj-Napoca sau Alba Iulia. Deci se iau și credite și fonduri europene pentru a micșora termenele și pentru a dezvolta orașe” a subliniat primarul orașului, Constantin Toma.

No votes yet